27 Май 2020сряда13:49 ч.

Палитра

Дигитална инсталация на орхидея, потъваща в тъмнина

/ брой: 64

автор:Дума

visibility 762

Въпреки създалата се ситутация с разпространението на COVID-19, eкипът на галерия "One Gallery" продължава да работи върху подкрепянето и популяризирането на българско и чуждестранно съвременно изкуство. Радваме се да открием първата от няколко инициативи, стремящи се да дигитализират галерийната ни програма, да се свържем с нашата аудитория и да привлечем нова такава - с онлайн видео инсталацията "Горящо цвете" на Мат Колишоу, научи ДУМА от Христина Лапатова.

"Горящо цвете" е изключителна виртуална инсталация на орхидея, потъваща в тъмнина. Тя едновременно се ражда и умира в повторяемост на обгръщащите я трептящи пламъци, бавно процеждащи блестящ кървавочервен еликсир. Съблазняване и унищожение се сливат в илюзорна представа, защото огънят изглежда смъртоносен, но и привличащ. На преден план е викторианската чувствителност, в която базовите инстинкти лежат точно под повърхността на приличието. Колишоу започва да създава фотографии на омайни, но опетнени цветя през 2002 г. и оттогава те са се превърнали в повтарящ се мотив в изкуството му. В творчеството на Мат Колишоу визуално съблазняващи образи символизират осквернена красота или забранено удоволствие.

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 123

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 235

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 334

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ