27 Май 2020сряда10:43 ч.

Снимка Джаз ФМ радио

Джаз ФМ радио излъчва концерт на Милена Караджова

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 113

В навечерието на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура Джаз ФМ радио става сцена на провеждащия се тази година виртуално Фестивал на спомените "GOATMILK" в с. Горна Бела речка. В специално издание на "Джаз емоции" в събота от 20 ч. радиото ще излъчи в ефир и на фейсбук профила си първия концерт на певицата Милена Караджова от 2016 г. насам. В събитие, инициирано от радиото и екипа на фестивала, Милена ще възобнови самостоятелната си кариера именно на местата, където дебютира - в ефира на Джаз ФМ и в читалището на балканското селце. Снимките и записите на място бяха направени през изминалия уикенд, а тази седмица в София ще се осъществи основният концерт под съпровода на гъдуларката Христина Белева, китариста Петър Миланов и перкусиониста Петър Йорданов-Бъни. 

Организиран от Фондация за нова култура, Фестивалът на спомените вече 17-а година традиционно се провежда в дните около 24 май в село Горна Бела речка. Събитието събира местни жители, изследователи, гости от България и различни страни - хора, които се интересуват от миналото и от начините, по които личните преживявания ни изграждат като личности. Основната тема е представена чрез музика, литература, кино, театър и се дискутира чрез изложби, намеси в средата и работилници в зелената прегръдка на Врачанския Балкан.

Тази година фестивалът ще се проведе виртуално, а в Бела речка на събитието за първи път ще има само местни хора. Всички останали ще се включат чрез фейсбук страницата на феста. Записите на място в Горна Бела речка бяха осъществени през изминалия уикенд. Милена Караджова изпълни песен и стихотворение на Мила Велчева пред сцената на своя дебют. Специално за радиото интервю даде организаторката на фестивала Мариана Асенова, която разказа за лечебната сила на "GOATMILK". Мнението на местните жители беше споделено от Сийка Петрова. Тя разказа за оживлението, което фестивалът внася в живота на селцето. Песента на Милена Караджова в аудио- и видеовариант вече е в ефира на радиото, на сайта му и в социалните мрежи. Записите и снимките на концерта в София също ще бъдат публикувани. Докато в събота вечер предаването се излъчва по радиото, видеовариант ще тече на сайта на Джаз ФМ и в профилите на радиото и фестивала в социалните мрежи. Онлайн на www.jazzfm.bg посетителите ще могат да се върнат и към предишни преживявания в Бела речка чрез богата фотогалерия.

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 56

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 170

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 237

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ