26 Юли 2021понеделник00:25 ч.

Един донос на партия ПОМАК

Пчеларят срещу Бандата на академиците. Деконструкция на българската история. "Митът Батак" - втора серия.

/ брой: 47

автор:Велислава Дърева

visibility 4369

На сайта на Европейски институт "Помак" трети месец виси един публичен донос (наречен "втори мониторингов доклад" на въпросния "институт") за "Положението на помаците в Република България, проявите на дискриминация срещу тях и нарушаването на човешките им права".
Доносът е адресиран до председателите на ЕК, ПАСЕ и ОССЕ, директора на Бюрото за демократични институции и човешки права към ОССЕ, Върховния комисар по Националните малцинства на ОССЕ, посланиците на страните от ЕС и САЩ, представителството на ЕК в България, българските и чуждестранните медии.
Какво ще научат от доноса Жозе Мануел Барозу, Жан-Клод Миньон и прочее превъзходителства?

Ще научат:

1. Че българите мюсюлмани (помаците) не са никакви българи; че понятията "българи мохамедани" и "българи мюсюлмани" са изкуствено създадени" заради "техния предполагаем български произход", което, освен "предположение" е само едно "твърдение", една "постановка", едно "схващане", една "историческа хипотеза", едно "клише", едно "внушение" на "агресивните медии, учени и политици", които са виновни за "безкритичното втълпяване на постановката, че помаците са българи" и за "насаждането на схващането, че помаците са ислямизирани българи". Ще научат още, че това е "официална държавна политика", която се изразява в "дискриминация към помаците", "постоянно етническо прочистване" с цел "асимилация" и "вменяване на идентичност", по-конкретно - "вменяване" на някаква чужда тям, на българите мюсюлмани, българска идентичност.
2. Че в България има "медийна агресия срещу изразяването на помашка идентичност", защото агресивните медии агресивно твърдят, "че няма такава етническа група и помаците всъщност са българи"; че "в българското медийно пространство липсва напълно гледната точка на гражданите, които се самоопределят като помаци". (Каква черна неблагодарност! Жалката истина е, че българските медии, особено телевизиите, в своята патологична страст да бъдат "интересни" и понеже разбират "интересното" като шоу, скандал и "дженк", подаряват безценно телевизионно време на всеки откровен лъжец, маниак и шарлатанин. Поради което един пчелар току кацва в поредния телевизор и си шарлатанства на воля.) 
3. Че срещу "помашката идентичност" има тотална "агресивна психологическа война, която се води от историци, писатели, журналисти, политици и общественици". Че главното действащо лице в тази психологическа война е акад. Георги Марков - той "обикаля из страната и организира пропагандни мероприятия, на които обяснява, че помаците са българи"; че същото лице проявява "голяма активност", "агресивност" и "арогантност" като "често гостува в различни телевизии и (даже! - б.а.) пише статии в различни вестници"; че споменатото лице и лица от "неговия кръг" ("Дружба Родина") имат "хулиганско поведение", което се изразява в писане на протестно писмо до българския президент по повод една мила сепаратистка конференция в Смолян през 2012 г., където българите мюсюлмани бяха обявени за най-чисти турци.
4. Че редом с хулиганстващия академик, историка Георги Марков, стои друг академик - писателят Антон Дончев; че неговият роман "Време разделно" е "основният стълб на пропагандната машина"; че "романът е поръчков, манипулативен и лишен от всякакви художествени достойнства"; че това е един "пропаганден роман, който трябва художествено да илюстрира предполагаемата насилствена ислямизация на българите в Родопите"; че Антон Дончев е "никому неизвестен бездарен кариерист", който само се прави на писател, а всъщност е един манипулатор.
5. Че тия хулигани заглушават, мачкат и душат както "представителите на либералната мисъл сред учените-помаколози", така и "една група изследователи, която открито застъпва схващането, че помаците са отделен етнос - Мехмед Дурсунски, Хюсеин Мехмед, Исмен Реджепов и др." (и те - учени, и даже либерали!), които "са напълно лишени от възможности за изява на своите научни възгледи". От едната скромност Ефрем Моллов е замълчал своето име. 
6. Че българската историческа наука, българската литература, българското изкуство и българските медии, са свърталище на арогантни мошеници и хулигани, един ксенофобски вертеп, едни академично-литературно-медийни расистки шпицкоманди, сдружени в страховитата Банда на академиците, тази организирана престъпна група, предвождана от споменатите лица - Марков и Дончев, които се ползват от покровителството на "тайните служби".
7. Че всичко това е "само част от борбата срещу правото на самоопределение на помаците, която водят българските политици, тайни служби, учени и журналисти"; че "непризнаването на помаците за етнос и малцинство на основание на някакви исторически хипотези е грубо нарушаване на човешките права", и това е "официална държавна политика", защото "помаците не са единственото дискриминирано малцинство в България", редом с тях са "турците, ромите, македонците, бежанците, гей общността, хората с увреждания и т.н.".
Доносът (21 машинописни страници) завършва с една

мила молбица:

"Поради това се обръщаме към всички вас с молба... да упражните натиск върху българските власти... да признаят помаците за малцинство с всички произтичащи от това действия, да осигурят участие на представители на общността на всички нива в държавната администрация и не на последно място да предприемат всички предвидени от закона мерки за обуздаване на безконтролното насаждане на ксенофобия, расизъм и други форми на омраза от страна на политици, журналисти и учени. 10.01.2014 г. С уважение: Ефрем Моллов".
Барозу, Миньон и другите превъзходителства не познават българската история и не им пука за нея, както на Manneken Pis (пикаещото брюкселско момченце) му е през чучурката тая българска история. Но те ще научат нещо изключително важно и даже съдбовно - за Европа и света.

А именно:

Че "помаците са многомилионна транснационална етническа общност" и "населяват 6 държави - България, Турция, Гърция, Македония, Албания и Косово". Следователно - тези българи, гърци, сърби, албанци и пр., които изповядват исляма, не са българи, гърци, сърби, албанци и пр., а мюсюлмани и принадлежат към някаква ислямска нация.

От което следва, че:

Няма турци, афганистанци, либийци, иракчани, индонезийци и пр. - има ислямски етнос.
Няма българи, сърби, гърци, руснаци, румънци, етиопци и пр. - има православен етнос.
Няма италианци, испанци, ирландци, португалци, поляци, мексиканци, бразилци и пр. - има католически етнос.
Че етноси са методистите, лютераните, баптистите, евангелистите, адвентистите, будистите, шинтоистите, конфуцианците и т.н.
И ако г-н Барозу приеме исляма, той престава да бъде португалец. А ако г-н Миньон приеме конфуцианството, той престава да бъде французин. Както православният китаец не е китаец, а нигериецът-католик не е нигериец.
Така излиза.    
Няма нации, няма държави, няма ЕС, ПАСЕ, ОССЕ, НАТО и к`вото ви дойде на ум. Има религии.
Така изглежда подредбата на света според Ефрем Моллов.

Необходимо допълнение към т. 4

Войната срещу "Време разделно" не е от оня ден. Тя се води най-малко 12 години и започна с една студия на Мари Врина.
Според нея книгата "илюстрира мита за насилствената ислямизация на българите", и този мит е "толкова пресилен, че се превръща в мистификация... поради силната деформация и дори карикатурност" (защо ли никой не се смее на тази "карикатура"!), "постигнати чрез подвеждане и преувеличение, водещо до пълна дезинформация", защото "обективността и безпристрастието са чиста фикция", а българите и турците са представени "по твърде едностранчив и манихейски начин".
(Припомням: "Жертвите са преувеличени и идеализирани", рекоха Мартина Балева и Улф Брунбауер в своя проект "Митът за Батак". "Жертвите са млади, красиви и белокожи за разлика от техните палачи", написа в естетически потрес Балева за картината на Антони Пиотровски "Баташкото клане". "Манол е твърд и безстрашен герой, а Караибрахим е изпълнен с презрение и жесток", пише Врина за книгата на Антон Дончев "Време разделно".)
И понеже никой не се смее на "карикатурата", Врина е трогателно загрижена за деликатните сетива на европейския читател: "в книгата една след друга следват картини на ужасни изстъпления, извращения и мъчения, извършвани от турците... всичко е кръв и насилие, една касапница, която отвращава и самия читател".
(Припомням: Така едни академични тоги зачеркнаха публицистиката на Ботев, понеже предизвиквала "ужас и отвращение" и нямала "ангажимент към красивото и към доброто като универсална категория". )
Читателката Врина е отвратена от касапницата, но... и от "непримиримостта на българите": "Не по-малко поразителна е непримиримостта на българите, след като Манол съветва големия си син, в случай, че го вземат за еничар, как да се самоубие и му препоръчва три начина да го направи".
Не стигат мъките, които е претърпяла бедната Мари покрай книгата, ами и филма "Време разделно" е гледала: "В рамките на един фестивал на българския филм в Париж, в Двореца "Шайо", френската публика (сред която бях и аз) трябваше да изтърпи сцените с потоци кръв, с изнасилени и изкормени жени, заклани деца, набучени на кол или изгорени живи мъже".
Ужас, ужас! Цели два кошмарни часа пред екрана! Добре, че не е умножила 500 години по 365 дни, а резултата - по 24 часа, защото ще получи не някакви два часа, а 4 милиона и 380 хиляди часа... Добре, че не е чела Уйлям Гладстон, Дженюъриъс Макгахан, Юджийн Скайлер, Уолтър Беринг, Карл Шнайдер, Иван (Анри Пиер) дьо Вестин и други "митотворци" като Юго, Гарибалди, Достоевски и Тургенев, щото една цистерна валериан няма да я свести.
След преживения ужас Врина произнася своята присъда: книгата е "маргинално произведение", което "принадлежи на една отминала епоха" и "преексплоатира една митологема, създадена от науката".
Войната срещу "Време разделно" е само детайл от

деконструкцията на българската Голгота.

Помните ли проекта Брунбауер-Балева?
Помните ли неговите цели?
Сега ще ви ги припомня:
Да направи "ревизия на националните исторически митове, какъвто е Митът за Батак". След ревизията на "мита за османското клане на невинното българско население в Батак", идва ред на "деконструкцията на този антагонизиращ исторически мит". После, "в светлината на Мита за Батак" (ревизиран и деконструиран) "широката общественост трябва да бъде сензибилизирана към проблематиката около националните митове" чрез "преосмислянето на историята при съставянето на учебниците по история на България". И още - деконструкцията на "Мита за Батак" трябва да стимулира деконструкцията и на други "дълбоко закостенели исторически митове в България" (един от които ще да е насилствената ислямизация).
Насилствената ислямизация на българите е мит, Баташкото клане е мит, робството е мит, Априлското въстание е мит, жертвите в Батак са мит. На мнимите жертви съответстват мними палачи. На едно мнимо робство съответства мнимо въстание с мними апостоли и още по-мнимо Освобождение.
Намерете книгата на Брунбауер-Балева "Батак като място на паметта" (издателство "Изток-Запад", 2007 г., на български и немски). Навсякъде в "книгата" робството е "робство", въстанието - "въстание", апостолите - "апостоли", жертвите - "жертви", главорезите - "главорези", зверствата - "зверства", турците - "турци", българите - "българи", Освобождението  - "освобождение". А българите мюсюлмани (помаците) - някакви безродни и безпаметни "планински жители".
Изобщо - българската история е мит, мистификация, измишльотина, фикция, една карикатура, която предизвиква отвращение...
За това става дума. За деконструкция на българската история.
 

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 141

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 141

Френският Сенат одобри КОВИД-пропуски

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 141

Турция отхвърли искане на ЮНЕСКО за "Света София"

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 141

Литва ще пренасочва мигранти из Евросъюза

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 60

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ