04 Август 2020вторник18:07 ч.

Един шамар аванс

/ брой: 91

автор:Милена Николова

visibility 1508

Историята за Веселин Марешки и депутатския му имунитет стана бурлеска. За две седмици сюжетът мина през около седем фази на развитие. Започна заради един шамар, споделя нещастният политик и разказва история, в която той ударил един "такъв" на варненски общинар. Общинарят се оплакал, Марешки го арестували, после - дело, след делото- главният прокурор Цацаров иска да отнеме едва проходилия депутатки имунитет. Заради шамара.
За две седмици прелюдията от медийни изяви на Веселин Марешки премина от началната фаза на: "Не съм влязъл в парламента да се крия!", през "Няма да си дам имунитета доброволно!" до... "Отказвам се доброволно от имунитета си, ще съдя България".
Цялата сага на героя на парламента завърши с тъжно споделяне, че се чувства стресиран и репресиран. Но сагата постави голям въпрос за решаване на съда. Е ли е един шамар побой и редно ли е хората да страдат заради един шамар, изяден от друг? Тук практиката мълчи. Защото Марешки е прецедент в НС. Парламентът е преживял много. Депутати са си разменяли юмруци, били са бити от протестиращи. Тълпа е разбивала парламента. Но Марешки е пръв кандидат за отнемане на имунитет заради един шамар. Може би според него, ако бяха два или три, щеше да е по-сериозно. Отсега чакаме развитието на тази прелюбопитна история. Защото прокуратурата е готова с обвинението, но дали на съда ще му стигне за доказателство един ошамаросан или ще му трябват повече на брой доказателства (респ. шамари).
Предизвикателствата по заплетения казус предстоят, но Марешки, макар и без имунитет, ще продължава да бъде наш роден избраник. Пръв сред равни. С един шамар аванс пред другите.
 

Борисов обеща милиони и на зеленчукопроизводителите

автор:Дума

visibility 126

Туроператорите излязоха отново на протест

автор:Дума

visibility 126

Румен Гълъбинов: Кризата е безпрецедентна

автор:Дума

visibility 270

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 462

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 445

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ