13 Юни 2021неделя09:24 ч.

Един шамар аванс

/ брой: 91

автор:Милена Николова

visibility 1899

Историята за Веселин Марешки и депутатския му имунитет стана бурлеска. За две седмици сюжетът мина през около седем фази на развитие. Започна заради един шамар, споделя нещастният политик и разказва история, в която той ударил един "такъв" на варненски общинар. Общинарят се оплакал, Марешки го арестували, после - дело, след делото- главният прокурор Цацаров иска да отнеме едва проходилия депутатки имунитет. Заради шамара.
За две седмици прелюдията от медийни изяви на Веселин Марешки премина от началната фаза на: "Не съм влязъл в парламента да се крия!", през "Няма да си дам имунитета доброволно!" до... "Отказвам се доброволно от имунитета си, ще съдя България".
Цялата сага на героя на парламента завърши с тъжно споделяне, че се чувства стресиран и репресиран. Но сагата постави голям въпрос за решаване на съда. Е ли е един шамар побой и редно ли е хората да страдат заради един шамар, изяден от друг? Тук практиката мълчи. Защото Марешки е прецедент в НС. Парламентът е преживял много. Депутати са си разменяли юмруци, били са бити от протестиращи. Тълпа е разбивала парламента. Но Марешки е пръв кандидат за отнемане на имунитет заради един шамар. Може би според него, ако бяха два или три, щеше да е по-сериозно. Отсега чакаме развитието на тази прелюбопитна история. Защото прокуратурата е готова с обвинението, но дали на съда ще му стигне за доказателство един ошамаросан или ще му трябват повече на брой доказателства (респ. шамари).
Предизвикателствата по заплетения казус предстоят, но Марешки, макар и без имунитет, ще продължава да бъде наш роден избраник. Пръв сред равни. С един шамар аванс пред другите.
 

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 716

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 726

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 424

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ