29 Октомври 2020четвъртък20:05 ч.

Документална проза

Едно голямо смешно нещо, наречено живот

/ брой: 220

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 11423

Тук, в Канада - дойдох, видях, попивах от канадския дух и чар и записвах ли, записвах. Резултатът са тези разкази. Понякога смешни, понякога тъжни. Но се старая да ги приемам преди всичко от веселата им страна. Тези кратки истории изпращах по електронната поща на родителите ми в България (тогава, когато достолепният Роджърс, местната телекомуникационна компания, и неговите български събратя осигуряваха трафика на имейлите), за да разказвам какво ми се случва, а също и да се опитам поне мъничко да ги развеселя. Последното не беше много трудно, защото родителите ми са интелигентни, скромни и жизнерадостни хора в разцвета на силите си, точно такива като мен, вас и сем. Карлсон от Швеция. Без обаче перки на гърбовете си! Така Иво Петров ни въвежда в своята книга "Канада на екс" (издадена от "Братя Сагаеви").
В нея един млад български баща описва перипетиите си, докато се мъчи да нагласи живота на семейството си към бита, нравите и климата на Канада. Авторът не е от авантюристите, готови да се хванат на каквато и да е работа, само и само да се махнат от България. Той е високообразован финансист, когото назначават без проблеми в една от прочутите банки в Торонто.
С тази своя книга Иво Петров се разкрива и като човек с дар слово. "Канада на екс" е весела, написана остроумно, с живо перо и великодушно сърце. Чете се леко, приятно, на един дъх, а съдържанието й сигурно ще се преразказва и коментира дълго от хората, които са решили да се заселят в Канада или просто мечтаят да направят тази съдбоносна крачка. Освен удоволствието от четенето, те ще намерят в страниците й много интересна, полезна и с чувство за хумор поднесена информация.
Независимо от обстоятелствата, независимо от това какво се случва, търсете комичното в нещата, съветва читателите си Иво Петров. Така хем ще ви е по-весело, хем ще се посмеете, хем ще бъдете и приятен за околните. Запомнете, че всяко чудо е за три дни, за седмица или завинаги, но това няма значение. Има значение единствено това как вие тълкувате нещата - като трагедия, като поредица от неудачи и успехи или просто като едно голямо смешно нещо, наречено живот, заключава авторът.
 

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 2

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 207

Полицаите излизат на голям протест на 8 ноември

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 207

Медицински сестри искат 3 минимални заплати

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ