14 Май 2021петък23:33 ч.

Експресът на властта

/ брой: 53

автор:Деси Велева

visibility 107

Учители и родители тези дни пак са изправени на нокти в очакване на дълбокомъдрени управленчески решения за бъдещето на учениците. Цялата образователна система е добре запозната с похватите на третиране и планиране от страна на властта и ужасът от несигурната присъда е повсеместен. 

За да увеличи напрежението, когато здравните власти планират затваряне на училищата, нечия чиновническа глава пусна през Регионалното управление по образование на София поредната спешна анкета до родителите. За няколко часа те трябваше да отговорят какви са нагласите им за преминаване на децата от началното училище в дистанционна форма на обучение. Пълен шок! Това е единствената реакция, която може да предизвика подобна неадекватна стъпка, направена в напълно неподходящ момент. Единственото, което предизвика тя, бе хаос, раздразнение, недоумение, водещи до агресивни вербални прояви от родителите. 

Какво точно питат чиновниците? Какво искат да знаят и защо им е да го знаят? Как с експресни допитвания очакват да разберат нечии нагласи и ще си правят ли труда да ги тълкуват? Или просто търсят начин да прехвърлят отговорността другиму? Това стана много модна тема в последно време - друг да реши, друг да поеме риска и накрая друг да отнесе наказанието. Пореден пример за тотално, завършено безсилие от държавни институции, от които очакваме да правят политика и да управляват системата. Тя обаче не е като експресен влак, който бърза за някъде, уж трябва да е по-комфортен и да осигурява по-добри условия. На практика бързината никога не е била приятел на образователния процес. 

Господа управляващи, координирайте си решенията, предначертайте действията си и планирайте... Защото няма по-лоши и зли същества от разлютените майки. Даже Алибегов не им е конкуренция. Ще ви скочат и ще ви съборят. 

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 361

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 355

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 91

Гърция: Мигранти идват от България

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 91

Пенсионирани генерали се усъмниха в Байдън

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 91

Израел планира операция в Газа

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 350

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 407

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ