14 Юни 2021понеделник11:09 ч.

Фашизмите от запад на изток

"Чумата на ХХ век" се побеждава с патриотизъм и традиции, а не с прайдове

/ брой: 219

автор:

visibility 3400

Георги Б. Димитров

В нашия печат започна разгорещен спор дали е маргинална темата за антифашистката борба. Битката за историята е важна, но с едно огромно условие. Тя трябва да  е свързана с хляба на днешния ден и да не наподобява погребална жалейка. Това е добър повод

 

да изчистим зърното от плявата

 

Истинският антифашизъм никога не може да  бъде маргинален! Той е актуален винаги, докато има историческа памет и традиции. Вечен ще е споменът за чумата на XX век и за подвига на българските антифашисти, които са не просто мъченици и борци за по-добър живот, но и национални освободители на България. Този антифашизъм е свещен!

Маргинално звучат обаче едни жълтопаветни "леви", обявяващи за фашисти всички, освен себе си. Всички като Путин, Тръмп, Орбан и Вишеградска четворка (барабар със социалистите от Чехия и Словакия в нея!) до Ердоган и Башар ел Асад и др. 

Тези високомерни (и доста богати!) "леви"  обаче липсват на протестите срещу социалния фашизъм на Валери Симеонов например. Размятането наляво и надясно на клишето "фашист" за всеки консерватор или национал-популист издава неграмотността на въпросните "умни и красиви".

Да видим дявола с прецизен и хладнокръвен поглед. На семинари и дискусии между сериозни учени като Искра Баева, Валентин Вацев, Мирослав Попов, Нако Стефанов, Димитър Генчев и др. се извадиха генетичните

 

елементи на всички фашизми

 

Първо: Всички фашизми са идеология, политика и инструмент за насилие на най-крупния капитал, на банките и монополите.

Второ: Всички фашизми са феномени на западните кризи.

Трето: Всички фашизми са срещу Русия, СССР и православието.

Четвърто: Всички фашизми се борят за световно/глобално господство на група хора над "непълноценните народи".

Пето: Всички фашизми и видове расизъм искат да създадат своя нов биологичен вид - от "чистия ариец" като свръхчовек, до днешния "джендър" като манекен на постмодернизма.

Шесто: Всички фашизми поддържат насилствения култ към егото на водача "Аз".

И вечният класов расизъм - на богатите срещу бедните. Според него бедните са мързеливи, болни, глупави и въобще непълноценни хора.

 

Ретро и неофашизъм - от Третия райх до Третия пол

 

Тези основни врагове на човешкия род трябва да се разпознават за прецизна борба с тях. Ретро фашизмът си е класическият фашизъм на национална и расова основа, разгромен през Великата отечествена война от Съветската армия. 

Днес този фашизъм може да видим на отделни места. Както в сътворените от семейство Клинтън Бандеровска Украйна и "Ислямска държава", така и в страните от Прибалтика. В Прибалтика обявиха руснаците за "неграждани", тоест "не хора", забранявайки им да гласуват на избори.

Създадената с подкрепата на въпросното семейство Клинтън "Ислямска държава", пък напълно наподобява Нацистка Германия. Състои се от 3 министерства - министерство на Шериата, съвет по сигурността и военен съвет. И трите са министерства на терора и масовите убийства. 

Ислямският фашизъм избива хората не само заради друга религия. Убива всички жени, които са бременни от изнасилване, тези, които искат да учат, майките на деца с увреждания заедно с тези деца. Наказва със смърт за цигарите, алкохола, свинското, гледането на телевизия, дори забележете - риболова, музиката и снимките на обществено място! 

Със смяната на своя характер, от шовинистичен към глобален

 

финансовият капитал смени своята идеология

 

И захвърли като дрипи класическите нацистки символи. Свидетели сме на много голямо разместване на политическите полюси и континенти. Днес рядко, освен в Украйна, Латвия и Естония, ще видим озъбения хитлеризъм с неговите нюрнбергски походи и манифестации. Лишен от своя спонсор - западния капитал, този ретро вид у нас е представен главно на "Луков марш" на софийските реститути.

В началото на 21 век капиталът започна да финансира (и фашизира) някои западни, условно "леви" доктрини - неотроцкизма, мултикултурието, екологията, радикалния феминизъм и др.

 

Новият фашизъм е либерално розов

 

Той вече е облечен във всички възможни политически тоалети. Много повече прилича на телевизионните реклами на прах за пране и е представен най-пъстро на гейпарадите. Той е ПОЛИТКОРЕКТЕН. Напада държавите не с военна сила, а с бомбен килим от финикийски знаци. 

Новите му идеологии нахлуват през всички дупки на образованието, здравеопазването, медиите и политиката на една страна. Този фашизъм не ликвидира народите с войни, а с обикновени реформи на МВФ и директиви от Брюксел. От изправяне на краставиците, до заличаване и пресоване на националните държави, религията и семейството. 

У нас този неолиберален фашизъм обезглави учебниците по история и български език. Наред с антифашистката борба, той иска да премахне от историята всичко, от Ботев и Левски до Кирил и Методий.

"Хитлер с двойствени наклонности!" - 

гръмна разсекретен доклад на американското разузнаване, визирайки хомосексуалните връзки на фюрера с личния му секретар Рудолф Хес и с други хора от Третия райх. Известно е, че голяма част от обкръжението му е от хора с особена ориентация.

Това е за някои върли фенове на 

 

джендър идеологията

 

и Истанбулската конвенция. Не кой да е, а Велислава Дърева, която има политически инстинкт за подобни опасности, на историческия Януарски пленум на БСП, окачестви тази идеология на Третия пол като неофашизъм. Джендърът обслужва директно корпорациите, които искат да подменят осъзнатия работник в нещо неопределено. 

Избирането на Доналд Тръмп за американски президент пък доведе до взрив на черния и белия расизъм в Америка. При това черният расизъм изригна в Чикаго - родния град на Барак Обама. Такъв расизъм е и отношението на милионите мигранти от Афганистан, Пакистан и прочие Арабистан, спрямо слисаното население на Стара Европа. 

Армиите от мъже, които пристигат от Близкия и Среден изток в Европа, не са никакви бежанци. Нито де юре, нито де факто. Те не само изобщо не желаят да спазват местните закони, но искат да наложат със сила варварските порядки от своите страни. Според някои анализатори това са "есесовците на новия фашизъм". Подобно на политиката на Третия пол

 

ислямизацията на Европа

 

също е под натиск на корпоративните работодатели, на които им трябва евтина работна ръка. 

И изведнъж като Черен Петър, се появи явлението Виктор Орбан. Той и вишеградските държави не само че спряха нахлуването на талибанския фашизъм в Източна Европа, но и първи се обявиха против фашизоидната хунта в Украйна и санкциите срещу Русия. Интересно защо най-ревностните защитници на Бандеровска Украйна и на санкциите срещу Русия се оказаха именно Партията на европейските социалисти и Европейската народна партия? Те какви са?

Да ме извиняват някои умни и красиви "леви", но Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Унгария и Полша) и т.нар. "национал-популисти" и консерватори в Европа са

 

по-скоро буфер срещу фашисткия екстремизъм

 

Унгария на Орбан в по-голяма степен прилича на социалистическата България на Тодор Живков, но това е друга тема.

Според един мой преподавател най-големият съюзник на фашизма е гладът. Според нас - гладът в съчетание със социалното безразличие и аристократично високомерие на левицата. 

Фашизъм е, че в България от близо 3 милиона работещи, милион и половина получават 500 лева. Фашизъм е, че на тия 500 лева им слагат 50 лева десятък. Фашизъм е, че ликвидират здравеопазването и просветата в училището. Фашизъм е, че правителство, парламент, телефонни измамници и битови престъпници изтребват българските пенсионери. На това трябва да обяви свещена война истинският социалист.

Някога, в ледената зима на 1941 година, Съветският съюз изправи срещу немците не просто своите войници. Той върна на фронта православието, руската традиция и руския патриотизъм. Заедно с православните свещеници във военните поделения. Заедно с иконите на Света Богородица, Христос Спасител и Александър Невски. "Вставай страна огромная" не е идеологическа, а дълбоко православна песен. Това е фундамент, а не секта. Защото фашизъм се бие с патриотизъм и традиция, а не с декларации и гейпаради.

 

"Метастазите" на Пеевски и Горанов пречат на министъра за ББР

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 111

Предлагат шофьорските курсове да се увеличат с 10 часа

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 111

Газът поскъпва с 3,5% през юли

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 111

60% от малките фирми ще плащат по-скъп ток

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 111

Англия отлага отпадането на ковид мерките

автор:Дума

visibility 83

Израел има нов премиер

автор:Дума

visibility 280

Г-7 дава 40 трилиона долара на развиващия се свят

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 111

Путин иска пряк диалог със САЩ

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 111

"А" добре! Чакаме "Б"

автор:Велиана Христова

visibility 312

/ брой: 111

Пак смешен плач

автор:Евгени Гаврилов

visibility 364

/ брой: 111

Срок на годност

автор:Ева Костова

visibility 297

/ брой: 111

"БСП за България" е за социална защита на хората

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ