21 Септември 2020понеделник03:29 ч.

Фентъзи в лятната жега

/ брой: 199

автор:Евгений Гиндев

visibility 1862

    През пролетта на 2006 г. разговарях във Варна с крупен олигарх, който поради характера на предишната си работа знаеше много. На въпроса ми каква е ситуацията във Варна той отговори, без да се замисля: "Както навсякъде в България, но по-лоша." На следващия ми въпрос какво според него трябва да се направи, той се замисли, но не задълго: "Мисля, че е дошло време начело на държавата да дойде личност, която ще нарека Адолф Висарионович Пиночет". И ме погледна изпитателно - разбрал ли съм го. Аз го разбрах и нищо повече не казах, но казаното запомних добре.
    Оттогава обобщеният образ често ме посещава насън и ражда ужасяващи и непоносими за демократичната ми душа апокалиптични картини на ужас, неморалност и погазване на общочовешките ценности. Но странно - на фона на тези призраци от Гоя България цъфти и хубавее, народът се замогва и държавата бързо заема достойно място в ЕС и НАТО. Останалите страни ни завиждат и някои, като Франция и Италия, бързат да ни догонят.
    Какво видя моят разстроен мозък?
    Първата работа на Адолф Висарионович Пиночет, след като взема властта в България по напълно демократичен изборен път, беше да изпълни една многогодишна мечта на народа - да върне смъртното наказание за държавна измяна, за предумишлено убийство и за ощетяване на държавата в особено големи размери. Паралелно с това са създадени трудово-изправителни лагери, възстановени са трудовите войски, а Българската армия преминава на наборна основа. В съдилищата поголовно са въведени съдебните заседатели, прокурорите задължително обвиняват от името на народа, всички съдии са сменени и на тяхно място са назначени с отличие завършилите право от университетите. Само тези ограничени начални промени веднага дават резултати: по общо обвинение в държавна измяна и ощетяване на държавата в особено големи размери са осъдени почти всички президенти, министър-председатели и членове на парламента след 1990 г. Но смъртните им присъди са заменени с обществено полезен труд в трудово-изправителните лагери. От министри, президенти и депутати са формирани ударни бригади, работещи по третокласна и четвъртокласна пътна мрежа на страната. За някои личности присъдите се пригаждат съгласно психопрофила на осъдения. Б.Б. е назначен за шеф на пожарната команда на един от лагерите, Цецка от Плевен - за завеждащ кухненския блок на друг лагер, Иван Костов - за помощник дякон в затворническа черква.
    Всенародна дискусия се разгоря за съдбата на Симеон Дянков. Той беше осъден на публично обесване, но народът се смили и той бе помилван и назначен за счетоводител на затвор със строга изолация.
    Десните и леви интелектуалци са разпръснати по лагерните библиотеки като ръководители на лагерните самодейни ансамбли, елитните журналисти "демократи" издават лагерни многотиражки, а "жриците на любовта" са разпределени в специални развлекателни бригади, където се предлагат безплатни услуги. Бодигардовете на жриците командва Ц.Ц.
    Всички лагерници са предупредени, че за най-малкото нарушаване на правилата се изпълнява веднага най-тежкото наказание, на което са били осъдени.
    Защитниците на правата на човека и на животните са пратени да усвояват нови територии в Родопите и Рила, и то в местата със смесено население. По-активните от тях са въдворени в ромските гета за не по-малко от 3 години.
    Още много извратени неща извърши този новоизбран човешки изрод: издаде закон за българския език и изгони латиницата от българската територия, конфискува всичко на известните на народа олигарси и плутократи заедно с чуждите електроразпределителни дружества, отмени плоския данък и въведе данък "богатство", върна стария облик на Черноморието, забрани платеното здравеопазване и гарантира безплатно образование за всички, тури гранични цени на стоките на пазара, а заловените гешефтари организира в бригади за почистване и озеленяване на градовете, разреши пушенето в заведенията, обложи с 80% данък всички хазартни заведения, тури забрана върху половите извращения, като ги инкриминира законово.
    Най-голямото му постижение беше отмяната на съществуващото пенсионно осигуряване, с което реши и демографския проблем. Семействата масово започнаха да раждат по 5-7 деца с надеждата, че поне едно от тях ще гледа на старини родителите си.
    В България са възцари ред и спокойствие.
    Още много неща преминаха през съзнанието ми и често се събуждах облян в пот, но като ми преминеше стресът, се успокоявах, че всичко е само сън и че след кончината на вампира в човешки образ Адолф Висарионович Пиночет отново ще празнуваме победата на Доброто и ще се наслаждаваме на плодовете на свободата, хуманизма, търпимостта и... разюздаността.
                                  
 

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ