28 Октомври 2020сряда09:57 ч.

Такива работи

ГЕРБ е медицински факт

/ брой: 64

автор:Веселин Стоянов

visibility 2562

Това форумците са великата сила на нацията. Без много-много да се шляят по балканите с пушка в ръка, те просто си стоят пред компютрите и откриват разни работи. Така един открил, че наистина има болест, която официално и на медицински език се зовяла ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест). При нея стомашните киселини увреждали лигавицата на хранопровода, защото преградата между тях не работела. А според медицинските алманаси болестта ГЕРБ значително влошавала качеството на човешкия живот - повръщане, сърцебиене, анемия.
Това е медицински факт! - както би се изразил любимият на цял свят Остап Бендер, чийто баща беше турски поданик.
Другият медицински факт по нашенско е, че докато чакаме личности, все забравяме, че личностите ги раждат масите. Това означава, че ни трябват маси, готови да родят личности и Лидер! А то става наопаки - лидери бол и всичките се мъчат да народят маси. (Не се смейте, не става дума в буквален смисъл, макар че... знае ли някой!) Накрая самите лидери се превръщат в маси. Например в любимата ми Стара Загора върху депутатския гербер са кацнали 29 калинки. Пардон 27, защото първите места са заели Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Те не са калинки, тях ги знаем толкова много, че чак на рев ни избива. Викате много са, ама не е така, в самата Стара Загора се приказва, че девизът на герберите бил: "тая власт с пари сме я вземали и пари ще печелим от нея". Щото, моля ви се, били обещани едни 240 декара на ТИМ, на два главни пътя. Тъй че няма да казвам къде, щото дето се вика на депутат по декар се пада и разберат ли другите, само от града-герой Стара Загора ще напълнят парламента. Пък иначе дори не ми идва да помисля какво е по другите градове... И тогава наистина ще стигнем до медицински факт в световната политика.
Събрани на едно място, тези два медицински факта неизменно ще доведат значително влошаване на качеството на човешкия живот - повръщане, сърцебиене, анемия. И всичко това само заради една преграда, моля ви се, но това показва, че преградите са важно нещо. Самата природа е измислила преградите и не е редното да се тъпчеш до припадък и всичко веднага да влиза в стомаха. Те затова някои хора викаха, че ГЕРБ преяжда с власт, ама кой да чуе!? Със сигурност тези 29 от Стара Загора, во главе с Бойко и Цецо, не са чули. После ще има ръсене с пепел по главите или тояга по задника, ама да видим... Най ми е мъчно за Бойко Борисов, че няма да може да рита футбол по обяд и да реже лентички на всеки километър от новата магистрала. И за Цецо Цветанов ми е мъчно, че кога пак ще иде до Съединените американски щати на държавни разноски и да се офлянква там цяла седмица.
Но, както казват по нашенско: "По стечение на обстоятелствата тя се омъжи на село!"
Като ми мина мисъл за село, се сетих, че четох по газетите, че всеки 10-и младеж между 18 и 24 години е напуснал преждевременно школото. Което го обрича на безработица и всички екстри, които произтичат от това състояние. Ама кой го е грижа за тези хора?! Нали сме в общество, където всеки се оправя сам. Един краде, друг се пали, трети пък страда от ГЕРБ... Кой както я нареди! Виж например Пенелопе Крус - останала неприятно изненадана, че папараци я снимали с бременна на плажа в Барбадос. Това е драма! А не като нашите - обрали баба, убили девойка и прочие... Все простотии някакви, сътворени от тъмни балкански субекти.
И това е медицински факт!
Въобще самата България е един изумителен медицински факт. В продължение на повече от 130 години националната ферментация не е дала своите резултати. Скоро четох някъде, че въпреки всичките постижения на човечеството на практика то живее в XVI век. В ерата на интернет и други подобни благини човекът всъщност ползва същите дребни хитринки и облаги, за които смята, че облекчават и радват живота му. Не е за вярване, но именно тази забавена национална ферментация, в условията на човешкия практически растеж, изведнъж започва да се мултиплицира. На моменти днешната политика направо показва, че дори тази мултипликация ни води до липсата на национална ферментация.
А когато липсва националната ферментация идват националните катастрофи!
Такива работи...

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 205

Кратки новини

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 257

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 280

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 342

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 244

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ