31 Март 2020вторник23:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 482

Вмъкването на важни законови промени в преходните и заключителни разпоредби на съвсем отвлечени други закони се превърна в любим спорт на депутатите от ГЕРБ. При това на второто им четене, за да няма време за становища и обсъждания на засегнатите страни. На второ четене в сряда депутатите гласуваха промени в осем закона, маскирани като преходни и заключителни разпоредби на измененията в закона за независимия финансов одит. Пет от промените са свързани с данъчни закони, които въвеждат нови ставки и нови правила за облагане на граждани и фирми, пише segabg.com. А по правило данъчни закони не могат да се променят, след като годината е започнала.  Всички промени са вкарани през задния вход от името на безличната формулировка "работна група", без да са приложени мотиви, нито разчети на въздействието.

Променят се Законът за данъците върху доходите на физическите лица, Законът за корпоративното подоходно облагане и Законът за ДДС. Последните са свързани с нови правила при прехвърлянето на квоти на емисии на парникови газове. Дали измененията в първите два данъчни закона са несъществени, както изглеждат на пръв поглед, е трудно да се каже - няма мотиви, становища и обсъждания. Изключително скандална със сигурност обаче е поправката в Закона за мерките срещу изпирането на пари, с която тихомълком депутатите от управляващата коалиция позволяват на специализирания наказателен съд да налага запор на парични средства при съмнения за "пране на пари" по искане на спецпрокуратурата. В момента делата по налагане на такива запори се гледат от състави на гражданските съдилища. 

Народен представител e с коронавирус

автор:Дума

visibility 17

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 62

Отмениха задължителното носене на маски

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 62

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 62

Още 46 души са починали от коронавируса в Турция

автор:Дума

visibility 11

Путин общувал с лекар, заразен с КОВИД-19

автор:Дума

visibility 58

Русия и Китай пратиха помощ и за САЩ

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 62

Украйна продава земята си под натиск от МВФ

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 371

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 70

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ