03 Юли 2020петък12:34 ч.

ГЕРБ се разграничи от министър Танев за учебния план

/ брой: 261

автор:Мила Христова

visibility 1194

Законът за предучилищното и училищното образование не определя какви предмети да се учат в училище, по колко часа от 1 до 12 клас, това се определя от Министерството на образованието. Така председателката на образователната комисия Милена Дамянова влезе в задочен спор с министър Танев. Според нея НС се атакува неправилно като автор на реформата, една от които е намаляване часове по физическо възпитание. В отговор на въпрос дали има конфликт между нея и министър Тодор Танев, Дамянова каза: "Не мога да кажа, че има конфликт. Налага се обяснение, защото се създават внушения в обществото, които смятам, че са некоректни. Няколко пъти се цитира законът, цитира се Народното събрание".
Стандартите за учебен план, за общообразователната подготовка, които се разискват до момента, т.нар. подзаконови актове, са единствено и само в компетентността на министъра на образованието и се разработват в МОН, разграничи се отново Дамянова. По думите й подписът под тях е единствено на министъра. Дамянова не приема и обясненията на просветното ведомство, че парламентарната комисия е дала твърде кратки срокове за разработването на учебните стандарти.
Министърът на образованието Тодор Танев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха в МС, че часовете по физическо възпитание в училищата няма да бъдат намалявани и ще се изучават както досега. Разпоредил съм се часовете по физическо не само да не бъдат намалявани, но след време да се увеличат, защото имаме затлъстяващи деца и ни е нужно по-здраво поколение, отметна се от първоначалния план Танев.

Юли ще е идеален за море

автор:Дума

visibility 0

4 км опашка на „Кулата“ от рано сутринта

автор:Дума

visibility 64

Отиде си Пенка Калинкова

автор:Дума

visibility 140

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 417

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 275

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 918

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ