19 Февруари 2020сряда06:43 ч.

От редактора

Глупости Ефтимови

/ брой: 145

автор:Борис Данков

visibility 1651

И тъй - оказа се, че "двойното дъно" на неолибералния критик и теоретик, списовател и преподавател в Нов български университет доц. Йордан Ефтимов е къде по-дълбоко от неговите тенденциозни политически "преоценки" на българската литературна класика (виж "Пегас" от 20 юни т.г., стр. 22). Той доказа това по най-безспорен начин със своето участие в последното за сезона предаване "История.БГ" на националната ни телевизия, посветено на Иван Вазов. Е, не че в него липсваха достатъчно грижливо подбрани "документални" инсинуации и медийни манипулации, с които водещият се беше постарал да се представи като по-католик от папата. Така от предаването узнахме колко голям ненавистник на социализма и социалистите е бил дядо Вазов и как комунистите са го наврели в миша дупка заради неговия патриотизъм и шовинизъм.
Но върха на политическите изцепки достигна Йордан ЕФтимов, който надхвърли дори кухненския скепсис на своята съпруга спрямо Вазовото стихотворение "Де е България" и собствените си снобски "открития" върху "стиловия промискуитет" на класика. И тъй, ако невръстният, ученикът Вазов бил имал някакви увлечения по утопическия социализъм (а ла Беранже и т.п.), "зрелият, порасналият Вазов" бил наясно, че социалистическите идеи са "въздух и пълна глупост". Той бил гледал на социалистите като на хора, които "малко са изгубили здравия си разум", а това било "много ценно в наши дни", когато мнозина твърдели, че социалистическите идеи са ценни и хубави. Нищо подобно! - обясни на ТВ зрителите Ефтимов, като вметна, че "най-глупавият човек в "Под игото" бил заразеният от социалистическите идеи Кандов, защото дори не можел да разбере отношението на жената към него. Т.е. почти нещо като внушението на едновремешния вестник "Демокрация", че при социализма в България не е имало... истински секс. Най-накрая спецът по нови прочити на българската класика дори прозря, че ако Вазов бил жив след живота си, щял да заеме "консервативна позиция" спрямо идващите в Европа "левичарски партии" и "образования". А въздух под налягане, а глупости на търкалета, де...

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

автор:Дума

visibility 446

Радев поиска бързи промени за образование и здраве

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 34

Президентът ще поведе гражданско шествие за Левски

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 34

Борисов даде отбой за еврото

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 34

Задължителна винетка за столични квартали

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 34

Мними ВиК инкасатори обикалят селата в Благоевградско

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 34

ЕС добави Сейшелите и Панама към черния офшорен списък

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 34

Нова версия оневинявала Русия за сваления MH17

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 34

Напрежение между Турция и Гърция

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 34

Кметът на Лондон иска асоциирано гражданство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 34

Кратки новини

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 34

Виолета ЖЕЛЕВА: Социалната ни система е в колапс

автор:Юлия Кулинска

visibility 111

/ брой: 34

"Злодеят Левски" срещу "Портата на щастието"

автор:Велислава Дърева

visibility 156

/ брой: 34

С кого говори Левски?

visibility 101

/ брой: 34

АПОСТОЛЪТ В СЪРЦЕТО

visibility 63

/ брой: 34

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ