12 Юли 2025събота23:53 ч.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 196

visibility 1714



Риба с гъби

Рибно филе 600 г се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок. Ситно нарязан 50 г лук се задушава в олио и малко вода до омекване. Към него се прибавят последователно 15 г брашно, 3 г червен пипер, 200 мл червено вино, 15 г горчица, 60 г нарязани на кубчета кисели краставички и 60 г грах от консерва.
При кипване на соса се пускат нарязани на филийки 200 г гъби. Варенето става на слаб огън и 20 минути преди края се прибавя рибата.

Раци с кисело зеле

В сгорещена мазнина и малко вода се задушава 50 г ситно нарязан лук. Прибавя се 10 г червен пипер, а след 3 минути нарязано 500 г кисело зеле и 300 мл вряща вода. Ястието се задушава в похлупен съд, като периодично се добавя гореща вода.
Накрая се прибавят 300 г раци от консерва.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 4711

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 2815

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 3411

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 4298

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 2889

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 2961

/ брой: 126

Накратко

автор:Дума

visibility 4269

/ брой: 126

Тупик

visibility 4304

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 3740

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 4670

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 4349

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ