22 Юни 2021вторник07:59 ч.

Групата на С&Д в ЕП с позиция за нападенията срещу жени

Властите трябва да дадат ясен отговор какво точно се е случило на Нова година в редица европейски градове, призовава Илияна Йотова

автор:Дума

visibility 1670

Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП ще излезе с позиция за нападенията срещу жени в редица европейски градове, за които съобщиха световните медии. Инициативата е на Илияна Йотова - член на Комисията по права на жените и равенство на половете в ЕП. "Ако властите в европейските страни продължават с недомлъвките какво точно се е случило на Нова година, ще продължим да наливаме вода в мелницата на ксенофоби и популисти", заяви Илияна Йотова пред колегите си социалисти. Българският евродепутат подчерта, че вече прекалено дълго продължава неяснотата за случилото се на 31 декември, а това не е добре нито за немското, нито за европейското общество, нито за бежанците. Според Йотова, трябва ясен отговор какво точно се е случило на Нова година не само в Кьолн, но и в други немски и европейски градове. "Ако става въпрос за организирани нападения, това е най-лошият и сложен сценарий и изисква спешно механизъм за борба с този нов вид тероризъм. Ако става въпрос за престъпления заради мизерия и липса на перспектива, значи имаме проблеми с интеграцията на идващите в Европа", заяви още българският евродепутат. Колегите на Йотова допълниха казаното от нея с предложения за повече образователни и интеграционни мерки, както и за засилване на полицейското присъствие по улиците на градовете. Социалистите се обединиха около мнението, че посегателствата срещу жени са тежки престъпления, без значение дали са извършвани от мигранти или не. Илияна Йотова отбеляза, че при всички случаи е нужна бърза и осезаема намеса на органите на реда. Според нея, те трябва да си свършат прецизно работата, за да разберат хората, че държавата си е на мястото и е способна да ги защитава. "Цялото внимание на Европа днес изглежда концентрирано върху големите проблеми като спасителните операции, регистрацията на бежанци и тяхното преразпределение в ЕС, но очевидно не си даваме сметка за другите предизвикателства, пред които ни изправя ежедневието", заяви пред колегите си Илияна Йотова. Тя допълни, че сред най-сериозните предизвикателства са промените в културно-етническите съотношения в нашите общества и случилото се в Кьолн поставя много въпроси в тази посока, които трябва да намерят възможно най-бърз и точен отговор.

Трета банка спира срочните депозити

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 117

БНБ: Задава се ускоряване на инфлацията

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 117

Пет жалби блокират газовата връзка със Сърбия

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 117

Стигаме Европа по БВП след 2040 г.

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 117

Светът е между диалога и конфронтацията

visibility 122

/ брой: 117

Победа за партията на Пашинян

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 117

ЕС засилва санкциите срещу Минск и Москва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 117

Мадрид предлага помилване на каталунските сепаратисти

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 117

Диагноза бедност

автор:Ева Костова

visibility 123

/ брой: 117

Устремно към избори от с. Устрем

автор:Таня Глухчева

visibility 128

/ брой: 117

Прозрението на обущаря

visibility 119

/ брой: 117

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ