20 Октомври 2021сряда14:38 ч.

Хомеопатични закони

/ брой: 222

автор:Веселин Стоянов

visibility 1373

В парламента съществува колекция от мозъци, наречена ГЕРБ. Собственик на колекцията е Бойко Борисов. Освен да се хранят, пият и да общуват полово с избирателите, мозъците би следвало да правят закони, които да улесняват живота на гражданите в Република България. Какво правят мозъците през седмицата не знаем, но пък иначе има парламентарен контрол всеки петък, но и от него нищо не се разбира, защото в България всеки петък е 13-и. И въобще България постоянно е в състояние на петък 13-и, където всички треперят какво ще им се падне този път и то наистина им се случва.
Ето какво се падна на средностатистическия гражданин в поредния "петък 13-и". Правителството предложило в "Концепция за по-добро здравеопазване в България 2010-2015 г." да се въведе официално доплащане на разликата между действителната цена за лечение в здравеопазването и отпусканите средства от здравната каса.
Как да не запееш от радост?!
Както тичаш по улицата в гонене на поредната задача, хрумнала в главата на шефа ти, рухваш и онези от "Бърза и неотложна медицинска помощ", вместо да те оставят кротко да си умреш на паважа, те блъскат в реанимацията и почват да изпълняват процедурите. Сърцето ти или мозъкът се възстановяват, разбира се, защото още не знаят колко имаш да плащаш. Не знаят и близките, не знае и докторът. Знае го само счетоводителят, който ще гледа на твоето състояние като на кухненски шкаф от витрина за мебели.
Една от основните цели на заложената реформа била намаляването на разходите в болниците. Целта на реформата била през 2012 г. хоспитализациите там да паднат с 600 000 - от 1 850 000 на 1 250 000, или от 6,55 приети на 1000 души - на 3,5 на 1000. Един от начините тя да бъде постигната било именно доплащането. Промяната щяла да бъде регламентирана с промени в Закона за здравното осигуряване. Така било в Европейския съюз.
С една дума, който няма пари, ще си стои вкъщи. Правителството смята, че ще бъдат трима от шест пациенти. Аз го смятам по друга сметка: три от шест са 50% от пациентите. Което означава, че половината от болните българи ще се мажат вкъщи с ракия и козя лой. Е, има и хомеопатични лекарства - нещо като хомеопатичните закони на Бат'Бойковите акрани, безвредни са и действат добре само на здрави пациенти.
Затова - Бог да ни пази! А за колекцията от мозъци съм чувал, че може да се съхранява в стъклени буркани. Като агне или дете с две глави. Чудо, чудо, чудо...

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 301

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 297

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 299

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ