14 Юли 2025понеделник15:29 ч.

Храната разкрива човешкия характер

Японски учен оформил 6 групи според вкусовите предпочитания на хората

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 891

Експертът от японската Асоциация за естествено хранене Норико Курияма смята, че може да разкаже практически всичко за характера на човека, ако съди само по неговите вкусови предпочитания. Специалистът е оформил 6 групи според храната, която поглъщат хората.
В първата попадат онези, които предпочитат зеленчуците във всяко ястие. В такива личности бушува енергия, те постигат успехи в кариерата, обожават обучението, много са честолюбиви. А усърдието и прилежанието им обикновено не остават незабелязани. В битово отношение това са много мирни и уравновесени хора, които се стремят към хармония и партньорство и си пазят здравето. Експертите предупреждават, че влизащите в тази група трябва да се пазят от прекомерната консумация на сол - това води до мигрена и проблеми със стомаха.
Хората, предпочитащи плодове, са внимателни и чувствителни. Те лесно се сприятеляват. Много често това са творчески личности. Не се стремят през глава към кариера. Заради практически пълното отсъствие на честолюбие такива потребители могат да изглеждат безгрижни. Мъжете от този тип по правило са сдържани в отношенията си с жените.
В третата група са тези, които обожават месо и не могат да си представят и ден без него. Такива хора често се държат импулсивно. В живота им има резки полети и внезапни падания. Месоядните личности винаги се сдобиват с успех, макар непоследователността им често ги отдалечава от целта. Те са непостоянни в партньорството, не понасят критика, страдат от различни заболявания, особено от стомашно-чревни и съдови болести.
Четвъртият тип са "рибените души". Тези хора са абсолютно спокойни и въздържани, според заключенията на Норико Курияма. Точно за тикава типажи си струва човек да се ожени или омъжи. Те са непоколебими и никога не подвеждат. При това хората от тази група рядко изказват истинското си мнение за другите или за отношенията си с тях. "Рибената душа" няма как да я наречеш открит човек.
Към петата група се отнасят тези, които обожават пикантните ястия. Те са много темпераментни. В тях бушува жажда са приключения. В любовта са чудовища в добрия смисъл на думата. Но любителите на пикантното много често страдат от егоизъм, а острият им характер не допуска възражения.
Шестият тип са хората, които обичат мазни храни. Те са игриви и пъргави. Отстрани изглеждат единаци. Имат успешна кариера, много са обаятелни и рядко се намира някой, който да устои на чара им. Тези хора притежават извънредно голяма откритост при общуването си с околните.

Солени глоби за каране в аварийната лента

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 127

Солени глоби за шофьорите, ако карат в аварийната лента

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 127

Oще 77,6 млн. лв. от Европа за социални електромобили

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 127

Няма интерес към безплатните антибиотици за деца

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 127

ЕК предвижда нов данък за големите компании

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 127

Получаваме 4,4 млрд. лв. по ПВУ

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 127

Три агенции повишиха кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 127

БНБ пуска първите златни монети в евро

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 127

Геополитиката е в основата на враждата

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 127

Атина се бори с хилядите мигранти

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 127

Лавров в Китай след пълна подкрепа от Ким

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 127

47 години не стигат

автор:Аида Паникян

visibility 335

/ брой: 127

Антибългаризъм

visibility 285

/ брой: 127

Игри на мита

автор:Таня Глухчева

visibility 281

/ брой: 127

Гаранция за европейското ни настояще и бъдеще

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ