09 Май 2021неделя13:35 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Домашните любимци се чувстват застрашени от предполагаеми конкуренти

И кучетата са способни да ревнуват

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 422

Новозеландски експерти установиха, че кучетата са способни да изпитват истинска ревност спрямо своите стопани, пише "Сайколоджикъл сайънс". Специалистите провели експеримент с участието на 18 питомци и техните господари. Доброволците били настанени в две стаи, в едната от които имало геометрична фигура на цилиндър, а в другата - реалистична кукла на куче.

И в двете стаи хората трябвало да взаимодействат с предметите под зоркия поглед на техните домашни любимци. Виждайки как техният господар си играе с фалшивия Шаро, животните проявили явни признаци на ревност. И продължавали да показват притеснение дори когато между тях и господарите им с куклата бил спуснат непрозрачен екран. Но когато хората си играели с геометричната фигура под формата на цилиндър, домашните им любимци не изпитвали никакво притеснение.

Специалистите стигнали до извода, че четириногите ревнуват само тогава, когато стопанинът им обръща внимание на предполагаем социален съперник. Чувството на несигурност възниква у кучетата само при взаимодействието с "противника", а не заради простото му присъствие. Експертите били удивени и от факта, че признаци на ревност възниквали дори при едва забележимо общуване на господарите им с мнимите конкуренти.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 825

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 518

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1063

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ