31 Май 2020неделя15:14 ч.

Реплика

Има лекари и лекари

/ брой: 97

автор:Иван Стоименов

visibility 1549

По примера на аркадаши от третата възраст, и моя милост реши да се прегледа при уролог за състоянието на простатната ми жлеза. Въпреки че не усещах никакви болки. С други думи, отивах на профилактичен преглед. Оказа се, че предположението ми е наивно и "недалновидно".
Бях включен в целесъобразна "игра" на прегледи. Разбира се, не за да бъда лекуван съгласно смисъла на Хипократовата клетва, а да се имитира лекуване с цел финансово изнудване от 1-2 хилядарки. Но да не бъда голословен...
Личната ми лекарка препоръча да бъда прегледан от специалист уролог. В 24 ДКЦ такъв преглед извършва лекар, приходящ от V градска болница. Бях прегледан от същия, като ми се направи и ехографско изследване. Допълнително бях изпратен за изследване на кръвта в лаборатория, за което платих като преглед по лична инициатива. Не бях осведомен за целта на изследването. Допълнително разбрах, че урологът е посредник на тая лаборатория. Не е трудно да се разбере, че за тази услуга се получава известна комисионна. След всички прегледи и процедури бях информиран, че трябва да бъда подложен на операционно лечение. Попитах дали операцията ще бъде безплатна. Отговорът бе отрицателен. Каза ми се, че безплатните операции стават само с решение на ТЕЛК, което е явна лъжа. Не беше трудно да се разбере, че въпросният лекар се готвеше да ме изнуди, което се оказа истина. Случайно от мой съсед разбрах, че е бил опериран от този лекар срещу четирицифрена сума без надлежно даден документ.
Направих опит при друг лекар, който ме постави в същата ситуация, само че в друг вариант. Работеше като ЕТ в поликлиниката на ВМА. След преглед и процедура бях изпратен за операция при завеждащ урологично отделение на IV-та градска болница. Бях посрещнат твърде хладно и високомерно, без да се сподели с мен като негов пациент нито дума. Дори не погледна потребителската такса и напусна кабинета си тихомълком. Като последен пристан отидох на преглед при професор уролог в Александровска болница. Бях посрещнат радушно и прегледан акуратно. За моя изненада диагнозата беше медикаментозно, а не оперативно лечение. И днес продължавам да изпълнявам препоръката на професора - евтино, безболезнено и ефективно профилактично лечение.
Милиони са сънародниците, които като пациенти са станали жертва на открит и прикрит медицински рекет. И ощетени с хиляди от онези, които някога се изучиха безплатно от народа си. А днес незаконно, безцеремонно, нахално и неморално го стресират и ограбват.
Каква черна неблагодарност!

 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1278

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 677

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1843

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ