04 Март 2021четвъртък23:26 ч.

Акценти

Истинската дистанция

/ брой: 221

автор:Лозан Такев

visibility 272

Отново минаха години. Тридесет и една. И поредната годишнина от началото на вятъра на промените ни завари в поредната дистанция, която ни определят днешните здравни органи и щабове, лично премиерът. А тя е метър и половина до два помежду ни, когато стоим на опашка пред магазина или пред аптеката с еднократната маска. Ще ни настигне вечерен час, защото новият вирус се оказал изглежда караконджул, ходи и заразява предимно в късните вечерни часове...

Но дистанцията при КОВИД-19 е задължителна. И задължително с маски, за да не видим истинската социална дистанция, която времето през тези три десетилетия наложи. А тя е направо... бездна помежду ни.

В кръчмата не можем да сядаме повече от четири души на една маса, но хайде на четири очи да си кажем истината за нещата. Сега един преяжда, а друг си ляга гладен и жаден, защото общият доход в семейството надвишава 75 лв. на човек и той няма право на старческа социална пенсия!?

Един вече е милиардер и трудно ще докаже произхода на парите си в офшорки и чужди банки, а друг е длъжник на НАП, на топлофикация, на ЧЕЗ, на "Софийска вода"... И му остава единствено да рови по кофите за смет, да проси по улиците и да не се надява на тестове за вируса. Един не може да си позволи и инвалидна количка, а друг не слиза от луксозния си джип...

След 31 години вече банани има. Обаче за едни има само банани, а за други - чекмеджета с банкноти и златни кюлчета. И помежду ни, представете си, дистанцията е задължително само около метър и половина до два метра. Каква  фалшива статистика! Каква фалшива равносметка! Какво фалшиво внушение за дистанция!

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 70

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ