25 Юни 2021петък11:00 ч.

Избори на склад

/ брой: 91

автор:Павлета Давидова

visibility 766

В държавата на Баце всичко е на склад - пари, фурми, ваксини, дезинфектанти, че даже май и самата демокрация. Само дето не винаги е ясно в чий склад, защо и кой има достъп до понякога тъй дефицитните стоки. 78 машини за гласуване били в областни дирекции на МВР. Вероятно има логична причина да са там, но Централната избирателна комисия - новата, научава за това сега. Защо е изненадана? "Не знаем защо се намират там, тъй като са изпратени без санкцията на ЦИК по "Еконт" към избирателни комисии", казва говорителят на комисията. След което уточнява, че са изпратени до РИК от "Сиела Норма", но без разрешение от предната ЦИК. Какъв е проблемът? Говорителката още не знае. По какви причини техниката не е прибрана в оня прословут склад, където иначе се съхраняват "всички 9400 машини, с които е гласувано"? Тези 78 машини с дефекти ли са? Или складът в София е малък? Няма как да не помислим, че има нещо гнило. Или това е целта - да се усъмним още повече в машинния вот? 

Нито лев за техниката още не е платен към доставчика. Нали уж Борисов и хората му твърдяха, че са дали 50 милиона? Дадени ли са изобщо? За машини ли са платени или за друго? И на кого точно, за каква услуга? За обезпечение на определен резултат ли? 

Новите членове на ЦИК, тези, които не са били в предходната, има да асимилират много информация. Някои от въпросите може и да се изяснят. Но май ще възникнат много нови. Част от хаоса, в който попадна изборната администрация, се дължи на предшествениците й (и техните шефове), но по-голямата е заради позьорските, непремислени и скалъпени набързо законодателни решения по изборните норми. Кръпките станаха толкова много, че безпроблемното протичане на вота става все по-голяма химера. А и ГЕРБ не улесниха процеса. Сто на сто ще изскочат още сметки за изплащане, уж покрити... Но покрити само със захаросани лъжи от Баце и сие. Само да не стане като с водната криза в Перник - драматично е, ама да се оправят следващите...

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 120

Торнадо в Чехия рани над 150 души

автор:Дума

visibility 73

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 714

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 292

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 230

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ