23 Октомври 2025четвъртък06:12 ч.

Излет на бекасина

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 4272

Другият вид птица, характерен за сезона - бекасината, се среща в мочурливи и заблатени участъци. Наричат я още "кръшкач" - заради особения й начин на излитане, при който тя извършва по няколко резки зигзага, придружени със специфични звуци. Това прави лова й интересен, но се изисква и голям опит, и точна стрелба. Ловецът трябва да има усет за траекторията на движението. Стреля се със сачми №9 и №10.
Бекасината е дълга до 30 см и тежи около 100 грама. Крилата й са остри, а полетът е още по-бърз, отколкото на бекаса. Начинът на ловене е сутрин, когато птиците излитат да търсят храна и се събират на ята. Необходимо е и участието на куче-птичар.
Ловците не трябва да забравят, че отстрелната норма за един ден е 10 бекаса или бекасини.
 

Такситата в София поскъпват с 18,6%

автор:Дума

visibility 2733

/ брой: 197

Бюджетният дефицит на България стигна 3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 2728

/ брой: 197

Търсенето на жилища изпреварва предлагането

автор:Дума

visibility 2941

/ брой: 197

45% от чиновниците у нас обядват за над 10 лв.

автор:Дума

visibility 2667

/ брой: 197

Кремъл: Няма дата за среща Путин - Тръмп

автор:Дума

visibility 2810

/ брой: 197

Австрия и Швеция засилват мерките срещу мигрантите

автор:Дума

visibility 3092

/ брой: 197

Испания възобнови дебата за смяната на часа

автор:Дума

visibility 2855

/ брой: 197

Колумбия отзова посланика си в САЩ

автор:Дума

visibility 3006

/ брой: 197

Пиротехника

автор:Александър Симов

visibility 2512

/ брой: 197

Голямата картина

visibility 2675

/ брой: 197

Предсказуем резултат

visibility 2653

/ брой: 197

Младите гласове за пътя на България

автор:Дума

visibility 2784

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ