08 Август 2020събота08:33 ч.

Използват бойната ни авиация като таксита

/ брой: 227

автор:Веселин Стоянов

visibility 1072

Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително, казва Бойко Борисов. Пак той увери, че данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин: "Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете..."
Според документ на МО, цитиран от Медиапул, т.г. премиерът и негови министри са ползвали на два пъти военнотранспортния самолет "Спартан" и 12 пъти вертолета "Кугър". "Спартан"-ът е летял два пъти по искане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. За тези полети са отишли 251 569 лв., които са били планирани за осигуряването на бойната подготовка на ВВС, и все още не са разплатени от Министерския съвет и другите ведомства, възползвали се от услугите. Поемането на тези разходи от МО е довело до недостиг на пари за авиационно гориво и резервни части за летателната техника, твърди се в документа.
Ей това пише по газетите и аз направо се чудя какво става. От една страна, премиерът Бойко Борисов, този титан на силата и кавалерството, лови десетки тонове наркотици за месец-два и пести милиарди на държавата, като пази тайни от враговете си, тези изедници, без да им съобщава с кой самолет накъде ще лети. И така тези същите изедници остават с пръст в уста, докато той осигурява 30 пъти повече пари от еврофондовете. Повече от кое, пита озадаченият читател, но това са дреболии и не е нужно сега тук да обясняваме министър-председателските думи, моля ви се.
Другото съобщение малко разведрява облачността и от един документ на Министерството на отбраната става ясно, че за четвърт милион са разкарвали министър-председателя и останалите министри по тяхно искане из милото отечество. Това минавало за сметка на бойната подготовка на авиаторите. Аз, понеже съм служил във вертолетния полк, който бе разположен в Пловдив, знам, че бойната подготовка, освен преминаване от точка А до точка Б, включва и редица истински бойни задачи, т.е. превозване на десанти, стрелба по наземни мишени или аварийни задачи. Любопитно е в коя от тези задачи са участвали родните министри. Ако не са участвали, значи, че хеликоптерите и "Спартан"-ът са били използвани като таксита. И тяхното парично осигуряване е минало за сметка на подготовката на бойните пилоти. По-горе пише още за авиационно гориво и резервни части. Или, както гласи една арабска поговорка, попаднала ми онзи ден - "Който иска, намира начин, който не иска - намира причина!" Ето, задружният Министерски съвет е намерил начин да се вози лесно и бързо. Да харчи парички от държавния бюджет, щото, видите ли!, те са важни хора и така с обикновена кола не става. Пък и друго си е да пристигнеш с хеликоптер - обикновените хора се дивят и зверски цъкат с език, както би казал писателят Христо Карастоянов (Господ здраве да му дава!). Както например славният отбор "Витоша" - Бистрица, в който е картотекиран премиерът Бойко Борисов, който ползва самолет на Авиоотряд 28, за да покаже на всички. Едно е да картотекираш някое сополиво хлапе от Плевен например, друго е да имаш за играч не кой да е а самият министър-председател. А ритай, де!?
Освен откровената наглост в това поведение в тона на Бойко Борисов личи и още по-откровена нотка на високомерие. Да оставим десетките тонове наркотици, това прилича на селска хвалипръцковщина от мегдана. По-притеснителен е тонът, че всичко си е негова работа.
Не е точно така, господин Борисов! Вие сте наш министър-председател и ние бихме искали да знаем, че Вашият живот е в здрави и сигурни ръце. Не ни интересуват Вашите маршрути, но бихме искали да сме уверени, че никой не Ви заплашва и Вашата работа не е смущавана от някакви нездрави интереси. Затова не всичко си е Ваша работа! В такъв смисъл дори бихме приветствали участието на авиацията във Вашите воаяжи из родината. Аз лично бих приветствал и участието на бойната ни авиация в охраната на по-първите хора в страната ни. Защото, нали знаете онази оговорка - "Следват те, следват те - пък като те погнат!"
Такива работи...

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 41

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 225

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 509

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 975

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ