14 Юли 2020вторник16:57 ч.

"Кабаре от град на град" пристига през февруари

Българският танцьор и хореограф Милен Петров, който участва в международния проект, ще представи в София новото си соло "Апартаментът"

/ брой: 24

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1142

Пътуващият международен спектакъл "Кабаре от град на град", чиято премиера бе миналата година в София, отново гостува на лондонска сцена на 21 януари с новата творба на известния британски хореограф Найджъл Чарнок. В него участват артисти от София, Атина и Загреб. Талантливият бългaрски танцьор и хореограф Милен Петров представи там новото си соло "Апартаментът", създадено специално за програмата на спектакъла. Българската публика ще може да го види при следващото гостуване на "Кабаре от град на град" в София на 24 февруари, научи ДУМА от Гради Градев.
В тазгодишното издание на кабарето са включени театрални, танцови, музикални, циркови и филмови творби. Хореографията на Найджъл Чарнок е разработена по време на 5-дневен танцов уъркшоп с участието на 10 европейски танцьори, сред които и на българина Милен Петров.
Представленията на кабарето са част от проекта "Творчески сътрудничества" на Британския съвет, който се осъществява от танцова агенция "Гринуич" от Обединеното кралство в партньорство с българската танцова компания "Хетероподи", гръцката танцова компания "Фул хаус промоушънс" и хърватския Институт за движение и танц HIPP.
В спектакълите участват артисти от България, Гърция, Хърватия и Обединеното кралство. Първото "Кабаре от град на град" беше представено в Младежкия театър в София през февруари 2010 г., след което гостува в Атина, Загреб и Лондон. Във всеки от градовете представленията бяха уникални с участието на различни артисти и сценични форми и бяха показани еднократно.
    Кабаретният модел е начин за събиране и представяне на широк спектър от кратки преживявания, които от артистична и от практическа гледна точка могат лесно да се приспособят за всяко място. Въпреки че тази поредица от кабарета има един и същ модел във всички градове, които посещава, всяко представление запазва специфичния вкус и усещане за града, в който е представено. Форматът цели да стимулира местния танцов сектор, като включва едновременно творби с различни танцови и арт форми, без да се дава приоритет на отделни личности и трупи, и да осигури по-разнообразна публика на представленията.
Проектът "Кабаре от град на град" цели да представи разнообразието на европейското танцово изкуство чрез поредица от професионални срещи, дискусии и представления, конструирани на принципа на кабаретния спектакъл. Проектът работи за създаване на възможности за културен обмен както между индивидуални артисти, така и между културни организации и мениджъри в четирите партниращи си града (Лондон, София, Загреб и Атина). Той е съсредоточен върху обмена на успешни практики за разрешаване на проблемите на развитието на съвременното сценично изкуство, професионалното израстване и изява на творците. По време на срещите в градовете партньорите ще споделят своя опит в развитието и подкрепата на съвременния танц.

 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 337

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2228

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ