28 Септември 2020понеделник06:37 ч.

"Кабаре от град на град" пристига през февруари

Българският танцьор и хореограф Милен Петров, който участва в международния проект, ще представи в София новото си соло "Апартаментът"

/ брой: 24

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1267

Пътуващият международен спектакъл "Кабаре от град на град", чиято премиера бе миналата година в София, отново гостува на лондонска сцена на 21 януари с новата творба на известния британски хореограф Найджъл Чарнок. В него участват артисти от София, Атина и Загреб. Талантливият бългaрски танцьор и хореограф Милен Петров представи там новото си соло "Апартаментът", създадено специално за програмата на спектакъла. Българската публика ще може да го види при следващото гостуване на "Кабаре от град на град" в София на 24 февруари, научи ДУМА от Гради Градев.
В тазгодишното издание на кабарето са включени театрални, танцови, музикални, циркови и филмови творби. Хореографията на Найджъл Чарнок е разработена по време на 5-дневен танцов уъркшоп с участието на 10 европейски танцьори, сред които и на българина Милен Петров.
Представленията на кабарето са част от проекта "Творчески сътрудничества" на Британския съвет, който се осъществява от танцова агенция "Гринуич" от Обединеното кралство в партньорство с българската танцова компания "Хетероподи", гръцката танцова компания "Фул хаус промоушънс" и хърватския Институт за движение и танц HIPP.
В спектакълите участват артисти от България, Гърция, Хърватия и Обединеното кралство. Първото "Кабаре от град на град" беше представено в Младежкия театър в София през февруари 2010 г., след което гостува в Атина, Загреб и Лондон. Във всеки от градовете представленията бяха уникални с участието на различни артисти и сценични форми и бяха показани еднократно.
    Кабаретният модел е начин за събиране и представяне на широк спектър от кратки преживявания, които от артистична и от практическа гледна точка могат лесно да се приспособят за всяко място. Въпреки че тази поредица от кабарета има един и същ модел във всички градове, които посещава, всяко представление запазва специфичния вкус и усещане за града, в който е представено. Форматът цели да стимулира местния танцов сектор, като включва едновременно творби с различни танцови и арт форми, без да се дава приоритет на отделни личности и трупи, и да осигури по-разнообразна публика на представленията.
Проектът "Кабаре от град на град" цели да представи разнообразието на европейското танцово изкуство чрез поредица от професионални срещи, дискусии и представления, конструирани на принципа на кабаретния спектакъл. Проектът работи за създаване на възможности за културен обмен както между индивидуални артисти, така и между културни организации и мениджъри в четирите партниращи си града (Лондон, София, Загреб и Атина). Той е съсредоточен върху обмена на успешни практики за разрешаване на проблемите на развитието на съвременното сценично изкуство, професионалното израстване и изява на творците. По време на срещите в градовете партньорите ще споделят своя опит в развитието и подкрепата на съвременния танц.

 

БСП тръгва на избори

автор:Павлета Давидова

visibility 41

/ брой: 183

Протестът, ден 81: Дата за четвърто Велико народно въстание

автор:Дума

visibility 163

Социалните мрежи изригнаха срещу Караянчева

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 183

С референдум ще бъде приета нова програма

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 183

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 183

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 183

Тихановска е срещу санкции против Минск

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 183

Регионални конфликти окървавиха Африка

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 183

Седем цивилни убити при атентат в Сирия

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 183

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 89

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 128

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ