26 Октомври 2020понеделник16:11 ч.

Катунът на лудите

/ брой: 244

автор:Веселин Стоянов

visibility 3240

Ей, бамбашка народ сме и това е! Психиатрите по цял свят знаят, че самоубийствата обикновено стават напролет и през есента, а у нас - наопаки. Българинът обичал да се самоубива през юли и август, твърдят родните психиатри. По това време нормалните хора, от нормалните държави, тръгват към най-близкото море, а нашенецът почвал да катери Аспаруховия мост във Варна. С цел да скочи оттам. Без бънджи екипировка!
Щеше да е много смешна тая работа, ако не беше печална до сълзи. Пак според същите специалисти повече от 20% от българите имали някакъв психичен проблем. Което е страшно много, да не говорим, че тази равносметка важи както за парламента, за протестиращите, така и за тези, които киснат в кафенетата, и онези, дето киснат по язовирите с въдица в ръка.
И понеже парламентът е с ясно определен брой народни представители, става много лесно да пресметнем, че най-малко 48 народни представители виждат света по друг начин. Ми това си е цяла парламентарна група! После се чудим на резултатите от работата на представителната демокрация. Видя се колко е представителна... Едни се шляят по света, други не ходят на работа, а трети се опитват да доказват на света, че някои хора имали неопетнено, като фин мрамор, минало и никой не можел да каже какво правят двете им ръце.
Ми не може! Ние не можем да кажем какво прави президентът на републиката, те искат да видят ръцете на Венера Милоска! Хайде, холан! Мълчете, че тези страшни 20% важат и за президентството. Както и за самия президент. Тъй като Той е един, можем само да се догаждаме кои 20% от него мигат само с едното око...
Както вече казах: щеше да е много смешна тази работа, ако не беше толкова тъжна...
Онзи ден един бивш министър на финансите обясни простичко, че ако дължиш 100 лева, които не можеш да върнеш, и вземеш на заем 100 лева и погасиш дълга си, всъщност ти отново дължиш 100 лева, а не 200, както смятат на пръсти различни родни политици. Полезното е, че си изплатил първия си дълг. Не-е-е-е, неистово подскачат в парламента, на улицата, по телевизорите и не знам къде ония 20% от населението и на листче доказват, че 100+100=200!
Какви 200 бе, джанъм? Не 200, а 20! И не лева, а проценти!
Иди се разбери... После се чудим защо не ни искат в Европа. Аз се чудя на имигрантите от Изтока с какъв акъл се натискат за статут в България?! Ама, от друга страна, се успокоявам, че ще поседят-поседят, пък ще си грабнат и те шапките и ще напуснат катуна на лудите, ако това ви успокоява, разбира се!
В същото време от Страсбург пък ни критикували за ромите. К'ви роми, бе!? Живи цигани. Хитри, алчни, безпардонни - все европейски качества. Взимайте ги, не ги мъчете тук. Ние ще се оправяме някак и без тях! Поне децата ни ходят от време на време на училище. А тези, като видят училище, все едно виждат Светия Граал. Докато не му измъкнат желязото от панелите не го оставят на мира. Скоро ще почнат и университетите. Така висшето образование сред тази част от населението ще достигне 100%. Сто, не двадесет! Панимайш?!
Панимайш, панимайш, ама изглежда никой не те панимайва, щото в Лондон решили да помолят с есемес емигрантите да напуснат страната. Абе, тия хора акъл имат ли!? Ние с оръжие и ловни дружини си пазим дворовете от набезите на циганите, те с есемеси... И те имат психични проблеми, да знаеш, ама го крият. Той, циганинът, ще си хвърли телефона, друг ще открадне, ама есемес няма да прочете. Особено от английското правителство.
Да-а-а... Трябва да направим нещо за оздравяване на нацията, на нашите съседи, на Европейския съюз, на циганите в Англия, на циганите в България и въобще на цялата тая цигания, дето ни е довела до тоя хал, щото накрая Аспаруховият мост няма да ни издържи. И накрая ще рухнем, смазани под неговите бетонни колони и греди, като едно отмъщение към самия Аспарух, който ни домъкна, не знам откъде, по тия земи...
Такива работи...

Кметът на Широка лъка, който бе с Борисов и Нанков, е с COVID-19

автор:Дума

visibility 0

Кога PCR тестът е най-достоверен?

автор:Дума

visibility 55

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е с коронавирус

автор:Дума

visibility 60

МЗ: Отрицателен PCR тест не отменя карантината

автор:Дума

visibility 83

1/3 от фирмите отчитат спад на приходите заради COVID-19

автор:Дума

visibility 63

Нинова: Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 203

Плевнелиев иска да регистрира работодателска организация

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 203

Ще внасят американско ядрено гориво

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 203

Медици описаха профила на пациентите, кото прекарват тежко COVID

автор:Дума

visibility 383

Убил Иванчо майка си, пък викнал да плаче

автор:Велиана Христова

visibility 584

/ брой: 203

Такса смет - вечният преследвач

автор:Деси Велева

visibility 327

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ