18 Юни 2021петък15:00 ч.

Комунистите родината изграждат...

/ брой: 298

автор:Лозан Такев

visibility 1567

Така пеехме някога... А по Коледа бивши комунисти и приближени до тях прерязаха трикольорна лентичка пред Държавната опера в Русе. Бойко Борисов, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов откриха ремонтираната за близо милион и половина лева опера, която не била ремонтирана от времето на Пенчо Кубадински, според Рашидов.
На Рашидов трябва да се вярва. Той помни какво беше във времето на БКП!
И новите столове за 250 хиляди лева били червени, "да напомнят на комунистите, че е имало опера тук и продължава, благодарение на нас"... "Нас" - разбирай комунистите Бойко, Вежди, внучката на Георги Павлов и Лиляна Павлова от ЦК на БКП... Нищо лошо. Добре е, че са такива, макар и бивши. Но защо трябва да се самоиронизират, да се плашим с тях!? Нали такива са повечето от управляващите днес! Нали такъв е и министърът Сергей Игнатов, нищо че холандският премиер не би го търпял и ден след гафовете му. Такива са и Цецка Цачева, Аню Ангелов, Вальо Танов, десетки кметове, особено варненският, плевенският... Не бих казал, че сред тях има антикомунисти, макар да са откровени ренегати!
Комунистите родината изграждат. Девизът им е "Ние градим!"
Сега през февруари на премиера му предстои да посети отново Русе, да отиде на опера, обяви културният министър. И нищо чудно русенската общественост да го обяви за оперен певец на 2012 г. Или просто за почетен член на културната русенска интелигенция... Заслужава го човекът, какво толкова!

 


 

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 617

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 573

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 378

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ