30 Юли 2025сряда21:43 ч.

Кристиан Вигенин откри дискусия за бъдещето на храните в Европа

/ брой: 78

автор:Дума

visibility 237

"Общата ни цел е да работим за по-устойчива, иновативна и здравословна хранителна система в Европа. Иновациите в областта на храните са решаващи за справяне със съвременните предизвикателства като продоволствената сигурност, храненето и изменението на климата", заяви ръководителят на Делегацията на българските  социалисти в ЕП Кристиан Вигенин в Брюксел на дискусията  „Разговори за иновациите - бъдещето на протеините“, на която той беше домакин.
Като председател на Работната група по земеделие, храни и потребители той откри събитието с размисъл върху едни от най-сериозните предизвикателства пред хранителната ни система - от нарастващото световно население и търсенето на протеини до загубата на биоразнообразие, деградацията на земята и климатичните промени.
Дискусията събра широка палитра от представители на ЕК, индустриални лидери, членове на Европейския парламент, неправителствени организации и заинтересовани страни, обединени от общата цел - оформянето на бъдещето на храната в Европа. Бяха обсъдени възможностите за насърчаване на инвестициите в иновативни производствени технологии и подпомагането на здравословните хранителни навици. Акцент беше поставен върху разкриването на нови икономически възможности и  възстановяване на производството на протеини в рамките на ЕС, особено от маслодайни култури.

Палестинската автономия готова да поеме Газа

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 139

Москва: Ултиматумите са крачка към война

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 139

Китай стимулира раждаемостта

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 139

Накратко

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 139

Достойнство vs позор

автор:Кристиан Вигенин

visibility 534

/ брой: 139

Подпалвачът терорист

visibility 472

/ брой: 139

Лобисти на чужди интереси

автор:Дума

visibility 528

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ