24 Април 2024сряда00:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Участниците ще трябва да демонстрират своя модерен прочит на традиционната българска кухня

Кулинарен конкурс търси талантливи хоби готвачи

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 273

Кулинарният конкурс "Вкусът от миналото днес" търси талантливи хоби готвачи. На претендентите ще се наложи да демонстрират своя модерен прочит на традиционната българска кухня, като задължителни компоненти в тяхното ястие трябва да бъдат два от следните земеделски продукта: розов домат, кромид лук или смилянски фасул. Допълнително изискване към рецептите на участниците е те да могат да бъдат приготвени в рамките на 45 минути със стандартно кухненско оборудване. Желаещите да се включат могат да изпратят своите рецепти и снимки на приготвеното ястие до 22 август включително на фейсбук страницата на Метро Академия или на адрес office.academy@metro.bg.
Проявата е част от мащабната инициатива на компанията "Отгледано с грижа в България", в рамките на която автентични български земеделски продукти се доставят директно от производителите до магазините на организатора в цялата страна.
До финала на състезанието, който ще се състои по време на "Фестивал на розовия домат" на 12 септември, ще достигнат четирима хоби готвачи с най-добри рецепти, като ще имат честта да готвят на живо пред авторитетното жури. Най-добрата рецепта ще бъде включена в менюто на ресторанта на един от най-успешните шеф готвачи у нас Ц Moments by Andre Tokev.
Кулинарните предложения на хоби готвачите ще бъдат оценявани от авторитетно жури от утвърдени професионалисти, водено от главния готвач на Метро Академия шеф Юри Велев. Сред останалите оценяващи са притежателят на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree - Андре Токев, световноизвестният кулинарен фотограф и носител на престижната награда Gourmand World Cook Book Awards - Илиан Илиев, лауреатът от Националната кулинарна купа на България през 2021 г. Петьо Станишков и авторът на един от най-успешните кулинарни блогове в България - Сандра Алексиева.
Кулинарният конкурс е част от програмата на "Фестивал на розовия домат", който за пета поредна година ще се превърне в кулминация на програмата "Отгледано с грижа в БългарияУ. От създаването на инициативата Метро България работи съвместно с малки и средни земеделски предприятия, като всяка година изкупува тонове продукция от тях. Освен подкрепа към родните производители, чрез кампанията се изразява стремежът е да се даде отзвук и на българските кулинарни традиции, които са устойчиви на времето и актуални в съвремието.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ