13 Юни 2021неделя08:03 ч.

Култура в локдаун

/ брой: 89

автор:Лозан Такев

visibility 1029

Отново ни притисна вирусът. Почти всичко продължава да е под ключ - и култура, и картини. Забраняват се културни прояви и мероприятия в пълен обем. Но това означава, че некултурните прояви и събития са разрешени. Като тази, за която ще ви разкажа.

Бургаският художник Добрин Вътев, председател на групата на бургаските художници, заболява от двустранна бронхопневмония със съмнения и за КОВИД-19. И докато се лекува в бургаска болница, в дома му става некултурна неприятна проява.

Излекуваният пациент се прибира у дома си и забелязва грозната картина от Прехода и демокрацията. Крадец или крадци, предполага се не повече от 15, са посетили жилището му и са откраднали 600 лева, прибрани в кутия, и часовник за 200 лева.

Художникът "благодари" във Фейсбук на посетилите го на "свиждане" в негово отсъствие, че не са разхвърляли покъщнината му, че не са разбили с взлом бравите и не са откраднали нито едно от платната му. Сред картините е имало и такива на цена над 1000 лева...

Нали за това става дума! Акцията е некултурна, мероприятието е некултурно и не е  забранено от НОЩ по време на локдауна в страната и посочените извънредни мерки - затворени детски ясли, градини, ресторанти, изложбени зали, театри, кина, събиране на не повече от 15 души на едно място, дълга забрана за конгреси, концерти, спектакли, кинопрожекции... Всичко останало е под знака на грозното, уродливото и некултурното престъпно поведение на поданиците на чистата и свята република България.

Художникът е подал сигнал в съответното полицейско управление, но нали няма откраднати културни вещи... Картините можеха да станат обект на друго преследване, следствие и санкция, която ще е под ударите на закона и извънредните мерки. Културните мероприятия не са разрешени временно... Културата по време на локдаун и пандемия е защитена все пак със заповед на здравния министър и НОЩ. И бе под крилото на главния бодигард, пазител и спасител на държавата - премиера Бойко Методиев Борисов. Той държи културата в постоянен локдаун...

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 671

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 677

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 402

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ