13 Юли 2020понеделник21:18 ч.

Купонът eвроКрим

/ брой: 153

автор:Юри Михалков

visibility 830

Тазгодишното мотошоу в Крим на руските "Нощни вълци" има специално значение - то е като да защитиш дисертация за глобално признание. 

Този път 11-ото издание на мотошоуто в Крим, проведено през съботния ден, носеше името "Сянката на Вавилон". Та "сянката падна" в подножието на голям хълм край Севастопол, където "Нощните вълци" демонстрираха екстремни номера със своите мотоциклети, а цяла дузина групи и певци "загряваха" публиката да не й захладнее под "сянката".

Купон, с една дума. Но може би най-ценното в него бе не толкова самото участие на Владимир Путин, който бе яхнал мотоциклет "Урал" - руско производство, както се подразбира от името. По принцип неговата поява, където и да е, става събитие (също и отсъствието му).

Най-ценното на купона бяха международните му участници - мотоциклетисти от Германия, Сърбия, България, Словакия, Чехия, Финландия и Австралия. "На практика присъстват всички балкански страни", уточни лидерът на "Нощните вълци" Александър Залдастанов. Впрочем стоматологът хирург е родом от Украйна. "На байк-шоуто пристигна колона мотоциклетисти от европейски страни. Толкова дълга колона като тази година не си спомням", цитират го още руски медии.

"Толкова дългата" интернационалност - ето кое е най-ценното на веселбата. Мотоциклетистите от Европа изминаха хиляди километри, за да участват в глобален купон с няколко антиелитни и антисистемни послания на нормалността. Първото послание: каузата "Крим е руски" разбива изолацията както на полуострова, така и на Русия. Това е народно признание за тях. Второто е, че неукраинският Крим е място не за конфронтация, а за купон, за сближаване. Трето, елитите на ЕС и САЩ не са промили мозъка на народната дипломация в Европа, представена на шоуто от "толкова дългата колона". Затова не е ли дошло време евроуправляващите да последват евророкерите?

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 81

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2139

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ