20 Февруари 2020четвъртък18:34 ч.

Куршуми и бюлетини

/ брой: 196

автор:Юрий Борисов

visibility 1265

Идват избори и пак заваляха страховитите приказки на ГЕРБ. "Пари в държавата няма. Няма и да има" - постави диагнозата Бойко Борисов (стр. 3). Така се прави предизборна кампания. Поне у нас.
Ще отговори ли БСП? Не на ИБ, или на пленум на Националния съвет, или по кьошетата на "Позитано". Не е ли ясно, че битката за доверие се води в електронните медии? Или след 5-и октомври пак ще направим извода, че партийните секретари са си свършили зле работата, защото не са изкарали хората, защото не са ходили от врата на врата...
Има ли пари в държавата? Какви са резултатите от управлението на кабинета "Орешарски"? Само преди седмици той заяви,че оставя страната в по-добро финансово състояние, отколкото я е заварил преди година и нещо. Кой ще обясни? Не с брошурка, а с енергия, с хъс и самочувствие? Самият Орешарски? А може би на него не му трябва. Той е експерт. Той днес не се бори за ново доверие. ДПС? Не е ли ясно, че там мостът към сърцето на избирателя минава през Аллах и желязната партийна грижа за кадрите?
На "Жабокрек" Кристиан Вигенин призова да превърнем бюлетините в куршуми. Не, г-н Вигенин! "Куршумите" са в ръцете на нашите партийни ръководители и бивши министри. "Куршумите" са аргументите, фактите, ясното говорене, честото говорене и самочувствието. Ако привържениците на левицата не почувстват, че страстно, но и аргументирано се стремите към тяхната подкрепа, ще имате клюмнали бюлетини.
Или пак да се молим на Бог за повече твърд електорат? Какво значеше твърд?

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 35

Изчезването на насекоми е опасно и за човека

автор:Дума

visibility 69

ЕС започва трудна битка за разпределяне на 10-годишен бюджет

автор:Дума

visibility 95

Българка е сред жертвите на стрелбата в Германия?

автор:Дума

visibility 212

Над 200 коли се удариха във верижна катастрофа в Канада

автор:Дума

visibility 829

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 701

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 445

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ