22 Септември 2019неделя20:18 ч.

Лавица

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 398

"ПЛАЖЪТ НА МЕЧТИТЕ" от Серхио Бамбарен издава "Световна библиотека" в превод на Мария Неделева. Джон Уилямс е постигнал всичките си цели: милиони в банката, успешен бизнес, красива къща с изглед към океана, уважението и възхищението на хората. Но малко преди да навърши 40, осъзнава, че нищо от това, за което е работил, не запълва живота му. Загубил е усмивката си, своето щастие. Така е до деня, когато попада на плажа на мечтите си - мястото, където открива, че щастието живее в сърцето му и никъде другаде. Защото щастието не е производно на материалните придобивки, нито е правопропорционално на високия ранг в обществото, а богатите и успешните не са непременно щастливи.

"ИЗТОЧНИКЪТ" от Тара Суорт издава "Изток-Запад" в превод на Евелина Андонова. Авторката - невроучен, психиатър и мотиватор, съчетава наука и духовност, за да пробуди силата на нашия мозък. Тя описва как да изключваме мисленето на "автопилот", да материализираме нещата, които искаме, като насочваме енергията си към нашите най-съкровени желания, да използваме силата на визуализацията, за да научим мозъка си да не пропуска подходящите възможности, да се впуснем решително в живота, като разсейваме страховете и негативното мислене. Д-р Суорт се позовава на най-съвременната когнитивна наука и на собствения си професионален и личен опит.

"АЗБУКА НА ИМЕНАТА В БЪЛГАРИЯ" - съст. Галина Иванова, издава "Милениум". Още преди детето да се появи на бял свят, родителите му се изправят пред първата си голяма отговорност към него - да изберат най-подходящото име за своя наследник. Какво да бъде: българско или чуждестранно, старинно или модерно, традиционно или необикновено, дълго или кратко, популярно или рядко срещано? Това е решение, което трябва да бъде добре обмислено, към което трябва да се подходи сериозно и с внимание. Томчето предлага информация за произхода, значението и характеристиката на около 600 лични имена и други интересни и полезни подробности, свързани с имената.

"АЛХАМБРА" от Уошингтън Ървинг издава "Soul Elements" в превод на Мария Райчева. Уникалният дворец Алхамбра е перлата на испанския град Гранада. Арабският емир Зави бен Зири основал независимото кралство Гранада праз XI век. То съществувало 500 години и процъфтявало в науката, търговията и културата. Неговият залез започнал, когато през 1492 г. католическите владетели Фердинанд и Изабела сложили край на мюсюлманското господство в Испания. През 1236 г. Гранада станала столица на мюсюлманската част на Испания и няколко владетели участвали в построяването на дворцов комплекс, който нямал равен на себе си в цяла Европа - Алхамбра.

23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември

автор:Дума

visibility 42

Земетресение край Кърджали

автор:Дума

visibility 55

Няма пострадали българи при земетресението в Албания

автор:Дума

visibility 55

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 736

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 603

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 486

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 471

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ