19 Септември 2019четвъртък12:28 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 576

"НА ИЗТОК ОТ СЛЪНЦЕТО, НА ЗАПАД ОТ ЛУНАТА. Приказки от цял свят" - съставителство и превод Огняна Иванова, издава "Изток-Запад". Близо двеста лирични, смешни, мъдри и страшни приказки от цял свят: пътешествие до щастливата страна, където доброто винаги побеждава злото. Освен непознати истории от познати места ще прочетем за първи път и приказки от Австралия, Нова Зеландия и Океания, Албания, Черна гора, Тибет, Афганистан, Лаос, Виетнам, Монголия и др. Така ще разберем кой как си е представял сътворението на света, ще научим магически заклинания, ще срещнем летящи жени и вълшебни дървета, хитри селяни, храбри рицари, говорещи животни и птици.

"МИШ И МАШ" от Анита Тарасевич издава "Хермес". Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации - история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж, пише авторката. Затова знам отлично какви пакости вършеха и как с белите си дразнеха всички... Бяха толкова самонадеяни, че дори и един котарак не успя да ги стресне. Е, вярно, че котаракът беше доста стар и уморен. Но нека не издавам всичко... А да разгърнем заедно книжката за Миш и Маш и да почетем.

"ДА ОТКРИЕМ ГОБИ" от Дион Ленард издава "Вакон" в превод на Александър Маринов. Удивителна е срещата на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай. Макар и дребничко, симпатичното животинче Гоби тича редом до Дион през огромни пясъчни дюни, планините Тиен Шан, по черните пясъци на пустинята близо 130 км. Голямата му решителност и сърцатост трогват Дион. Той я пуска да спи в палатката му, дава й храна и вода от ограничените си запаси и дори я носи на ръце. Докато преди е участвал в състезания, воден от стремежа за победа и признание, сега целта му става да съхрани приятелството си с Гоби и след пресичането на финиша.

"180 СЕКУНДИ" от Джесика Парк издава "ICU" в превод на Елка Виденова. За своите 16 години Алисън е изгубила броя на приемните семейства, в които е получавала измамното обещание за дом. Всеки опит да се довери и да повярва в правото си на щастие е завършвал с поредното разочарование. За да спаси нараненото си сърце и да оцелее в свят, в който никой не се нуждае от нея, тя се научава да се придържа към правилото "Не се привързвай към нищо и никого". Алисън е въвлечена в социален експеримент: задачата е да гледа в очите напълно непознат човек в продължение на 180 секунди. Тази среща поставя началото на емоционално и пречистващо пътуване към себе си. Пред Алисън се открива вселена от възможности.

СЕМ казва решението си за БНР

автор:Дума

visibility 75

БСП поиска: Без споразумения при тежки престъпления

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 180

15 882 подписа за промени в НПК внесе БСП в парламента

автор:Юлия Кулинска

visibility 110

/ брой: 180

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 180

Грета Тунберг говори пред Конгреса в САЩ

автор:Дума

visibility 65

Стачка на морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 91

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с дронове

автор:Дума

visibility 153

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 180

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 118

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ