20 Септември 2019петък18:10 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 112

автор:Дума

visibility 335

"ЗА ДЪРЖАВАТА. ЗА ЗАКОНИТЕ" от Марк Тулий Цицерон издава "Изток-Запад" в превод от латински на Мария Костова. Какъв е приносът на Цицерон за разбирането на понятието държава и за нейното най-добро организиране и управление? Преди него гърците също заявяват, че законите трябва да управляват държавата, че целта й се свързва с добрия живот на семействата и т.н. Заслугата на Цицерон се състои в това, че, доразвивайки теорията на Аристотел, той обосновава и юридизира съдържанието на понятието за държава - res publica. Изложеното от Цицерон в "De republica" и "De legibus" е сякаш римското учение за държавата.

"ФЕНОМЕНЪТ ТЕСЛА" от Хамиш Маккензи издава "Хермес" в превод на Тодор Стоянов. Отличеният с множество награди луксозен електромобил, пуснат в продажба през 2018 г., променя възгледите на обществото за моторните превозни средства. Междувременно главният изпълнителен директор Илън Мъск предизвиква полемики в туитър, а растящият дълг на "Тесла" изправя компанията на ръба на финансовата пропаст. В книгата ще разберем защо Мъск се опълчва както срещу нови играчи, така и срещу титани от автомобилната индустрия. Това е историята на една компания, готова на всичко, за да превърне всяка кола на пътя в електромобил. 

"КАК ДА РАЗЧЕТЕМ ХОРАТА" от Рита Картър издава "Книгомания" в превод на Мария Йоцова. Засилващото се темпо на комуникациите в модерния свят прави по-важна от всякога необходимостта да разбираме скритото поведение зад всекидневното общуване. Авторката "превежда" сигналите, които разкриват истинските чувства и намерения на човека, и показва как те движат взаимоотношенията, масите и дори поведението на обществото. Ще научим какви инструменти за влияние използват лидерите и ще започнем да разпознаваме фундаменталните модели на поведението, оформящи начина, по който действаме и общуваме.

"В БЕЗОПАСНОСТ" от Карън Кливланд издава "Обсидиан" в превод на Боян Дамянов. Специален агент Стефани Мадокс е шеф на отдел "Вътрешни разследвания" във ФБР и е безкомпромисна към злоупотребата с власт сред служителите на Бюрото. Тя е самотна майка, но е готова на всичко за 17-годишния Закари, който става все по-затворен и отчужден. Стефани отдава това на трудната му възраст. Когато обаче намира в стаята му зареден пистолет, светът й се разклаща. И още преди да се опомни от шока, неин колега от звеното за борба с тероризма я уведомява, че подозират Закари в принадлежност към анархистка групировка.

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 398

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 362

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 269

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 196

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ