13 Ноември 2019сряда02:28 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 112

автор:Дума

visibility 394

"ЗА ДЪРЖАВАТА. ЗА ЗАКОНИТЕ" от Марк Тулий Цицерон издава "Изток-Запад" в превод от латински на Мария Костова. Какъв е приносът на Цицерон за разбирането на понятието държава и за нейното най-добро организиране и управление? Преди него гърците също заявяват, че законите трябва да управляват държавата, че целта й се свързва с добрия живот на семействата и т.н. Заслугата на Цицерон се състои в това, че, доразвивайки теорията на Аристотел, той обосновава и юридизира съдържанието на понятието за държава - res publica. Изложеното от Цицерон в "De republica" и "De legibus" е сякаш римското учение за държавата.

"ФЕНОМЕНЪТ ТЕСЛА" от Хамиш Маккензи издава "Хермес" в превод на Тодор Стоянов. Отличеният с множество награди луксозен електромобил, пуснат в продажба през 2018 г., променя възгледите на обществото за моторните превозни средства. Междувременно главният изпълнителен директор Илън Мъск предизвиква полемики в туитър, а растящият дълг на "Тесла" изправя компанията на ръба на финансовата пропаст. В книгата ще разберем защо Мъск се опълчва както срещу нови играчи, така и срещу титани от автомобилната индустрия. Това е историята на една компания, готова на всичко, за да превърне всяка кола на пътя в електромобил. 

"КАК ДА РАЗЧЕТЕМ ХОРАТА" от Рита Картър издава "Книгомания" в превод на Мария Йоцова. Засилващото се темпо на комуникациите в модерния свят прави по-важна от всякога необходимостта да разбираме скритото поведение зад всекидневното общуване. Авторката "превежда" сигналите, които разкриват истинските чувства и намерения на човека, и показва как те движат взаимоотношенията, масите и дори поведението на обществото. Ще научим какви инструменти за влияние използват лидерите и ще започнем да разпознаваме фундаменталните модели на поведението, оформящи начина, по който действаме и общуваме.

"В БЕЗОПАСНОСТ" от Карън Кливланд издава "Обсидиан" в превод на Боян Дамянов. Специален агент Стефани Мадокс е шеф на отдел "Вътрешни разследвания" във ФБР и е безкомпромисна към злоупотребата с власт сред служителите на Бюрото. Тя е самотна майка, но е готова на всичко за 17-годишния Закари, който става все по-затворен и отчужден. Стефани отдава това на трудната му възраст. Когато обаче намира в стаята му зареден пистолет, светът й се разклаща. И още преди да се опомни от шока, неин колега от звеното за борба с тероризма я уведомява, че подозират Закари в принадлежност към анархистка групировка.

БСП: Бюджетът на НЗОК не е в полза на пациентите

автор:Аида Паникян

visibility 56

/ брой: 218

Пенсиите ще са под прага на бедността

автор:Аида Паникян

visibility 87

/ брой: 218

Пак избраха Елен Герджиков за председател на СОС

автор:Деси Велева

visibility 59

/ брой: 218

Външната търговия остава на червено

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 218

Бонуси заменят коледните заплати

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 218

Напрежението в Близкия изток ескалира

автор:Дума

visibility 53

Ево Моралес напусна Боливия

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 218

Ново напрежение между Израел и Палестина

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 218

30 години след Десети ноември и пътят напред*

автор:Георги Пирински

visibility 82

/ брой: 218

Демокрацията на страха или защо "Времето (не) е наше!"

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 218

Граждани за Електорално Развитие на Бандитизма

автор:Юри Михалков

visibility 65

/ брой: 218

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 63

/ брой: 218

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ