07 Април 2020вторник15:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Книги

Лавица

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 1101

"ПРАВИЛАТА НА МИСЛЕНЕТО" от Ричард Темплар издава "Обсидиан" в превод на Милко Стоименов. Всички се възхищаваме на хората, които успяват да предложат най-добрите идеи, да реагират най-адекватно в трудна ситуация, да вземат бързо решение и да решат важен проблем без колебание. Понякога дори им завиждаме. Дали тези хора знаят нещо, неизвестно за нас, останалите? Определено да. Те спазват Правилата на мисленето. Именно тези правила ще ни помогнат да открием нови решения, да избегнем досадни грешки, да поддържаме мозъка си активен, да сме по-креативни и да живеем по-здравословно и спокойно. Сто правила за един по-щастлив и пълноценен живот предлага авторът.

"КАЖЕТЕ СБОГОМ НА ДИАБЕТ ТИП 2" от д-р Джейсън Фънг издава "Изток-Запад". Става ясно, че диабет тип 2 е болест на храненето, при което високите нива на инсулин (и инсулиновата резистентност) са свързани с наличието на твърде много захар в организма. Авторът показва начините, по които можем да я елиминираме. Без лекарства. Без операции. Без медицински разходи. Написана разбираемо, съпричастно и с чувство за хумор, тази книга ни насърчава да се преборим с "нелечимата" природа на диабета. За да направим първата крачка към изцелението обаче, е нужно да знаем какво се случва в собственото ни тяло, когато страдаме от диабет тип 2. 

"НАШИТЕ МАСТИЛЕНИ СЪРЦА" от Кристъл Съдърланд издава "Ентусиаст" в превод от английски на Мария Чайлд. Хенри Пейдж е киноманиак и безнадежден романтик. Той чака любовта като на забавен кадър, любовта, от която сърцето замира и нищо друго вече не е от значение. Грейс Таун не се покрива с ничия представа за момиче мечта, но Хенри не може да спре да мисли за нея. Има нещо прекършено у Грейс. Душата й е пропукана от мрачните тайни на нейното минало. И единственото, което Хенри иска, е да й помогне да "се събере" отново и да се превърне в жизнерадостното и усмихнато момиче, което е била. Книгата е емоционална, забавна, изпълнена с реалистични и блестящо изградени характери.

"МАЛКИ СЛАДКИ ЛЪЖИ" от Каз Фриър издава "Милениум" в превод на Маргарита Терзиева. 31 май 1998 г., от ирландско градче изчезва красивата тийнейджърка Мериан Дойл. Полицията започва разследване, което не дава резултат и случаят е забравен, но не и от Кат Кинсела, която знае, че татко й е излъгал служителите на реда. 18 години по-късно Кат вече е детектив, отчуждена от баща си заради съмнението, че той е отговорен за изчезването на момичето. Една вечер се получава сигнал за открит труп на млада жена. Намерена е на метри от бара на баща й, а името й е Алис Лапейн. Разследващите подозират съпруга й, докато не става ясно, че Алис всъщност е Мериан Дойл...

Провал в срещата на ОПЕК+ може да свали петрола под 10 долара

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 66

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 404

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 235

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 551

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1231

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1202

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ