13 Юли 2020понеделник04:37 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 408

"МОЯТ ТАНЦ С ПЧЕЛИТЕ" от Хелън Джукс издава "Прозорец" в превод на Стоянка Сербезова-Леви. Наближавайки 30-те, Хелън Джукс се чувства самотна и стресирана, уловена в безкомпромисната вихрушка от градска забързаност, офисни политики и временни адреси. Докато полага усилия да свикне с новата си работа и дом в Оксфорд, тя осъзнава, че й е нужна промяна, ако иска да придаде смисъл на живота си, да му вдъхне уют, грижа и любов. Тогава приятели й подаряват колония медоносни пчели и Хелън се впуска в първата си година на пчеларство. Книгата е изпълнена с красиви размисли за отговорността и грижата, за уязвимостта и доверието, за създаването на връзки и покоряването на нови хоризонти.

"БЕЗ КОМПРОМИС?" от Крис Вос издава "Изток-Запад". Бившият федерален агент Крис Вос предлага изпитан подход за преговаряне в ситуации с висок залог. Той споделя опита си на преговарящ с престъпници, крадци и терористи. Достигайки най-високия връх в кариерното си развитие, Вос става главен преговарящ на ФБР при международни отвличания. Залозите в подобни случаи са наистина високи - от успеха на преговорите зависят човешки животи. Ето защо в тях няма място за грешки. Практическото ръководство предлага девет ефективни принципа - разузнавателни тактики и стратегии, които ще ни помогнат да бъдем по-убедителни както в професионален, така и в личен план.

"ВЕРОНИКА РЕШАВА ДА УМРЕ" от Паулу Коелю, издава "Обсидиан" в превод на Даниела Петрова. На пръв поглед Вероника притежава всичко: красива е, има добра работа и всеотдайни родители, среща се с интересни мъже, но не е щастлива. Усеща празнота в живота си и решава да сложи край на безцелното си съществуване. Когато поглъща свръхдоза приспивателни, Вероника е сигурна, че ще умре. Но след седмица в кома тя се събужда в психиатрична клиника. А когато й поставят диагноза, според която й остават само няколко дни живот, постепенно осъзнава, че всички сме дошли на този свят поради определена причина, която сами трябва да открием.

"ПРОСТО СПАС 2. БЕЗ ФИЛТЪР" от Стен Дамянов издава "Сиела". Белият заек мрази лъжите. Но всички около него обичат да го лъжат и това го вбесява неистово. Само че сега опасен вирус наближава града. Вирус, който принуждава хората да казват истината. Какво може да е по-ужасяващо... Точно по това време предприемчивият домоуправител Пешо е стоварил до жилищните блокове огромна купчина боклук. Готов на всичко, за да успокои вбесените си съседи, той привлича на своя страна доверчивия кум на Спас - Страхил. Работата е почти уредена, когато тяхната част от града се оказва заразена и надлежно изолирана с висока стена. A жертвите на вируса взимат мерки, за да опазят тайните си.

ЕЦБ поема надзора на банките у нас

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 131

300 хил. фирми излизат на свободния пазар на ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 131

Газът поскъпва от август

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 131

Заведенията със специален знак, че спазват мерките

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 131

В Русия успешно изпробват ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 131

Ердоган: Градим велика Турция

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 131

Трансфер на капитали у нас извършвал Заев

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 131

Продължава диалогът Белград-Прищина

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 131

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 546

/ брой: 131

Пешеходци срещу автомобили

автор:Деси Велева

visibility 245

/ брой: 131

Израстването на едно общество

автор:Милена Милошева

visibility 267

/ брой: 131

Изповед на една 60-годишна жена

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ