20 Ноември 2019сряда18:45 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 167

"МОЯТ ТАНЦ С ПЧЕЛИТЕ" от Хелън Джукс издава "Прозорец" в превод на Стоянка Сербезова-Леви. Наближавайки 30-те, Хелън Джукс се чувства самотна и стресирана, уловена в безкомпромисната вихрушка от градска забързаност, офисни политики и временни адреси. Докато полага усилия да свикне с новата си работа и дом в Оксфорд, тя осъзнава, че й е нужна промяна, ако иска да придаде смисъл на живота си, да му вдъхне уют, грижа и любов. Тогава приятели й подаряват колония медоносни пчели и Хелън се впуска в първата си година на пчеларство. Книгата е изпълнена с красиви размисли за отговорността и грижата, за уязвимостта и доверието, за създаването на връзки и покоряването на нови хоризонти.

"БЕЗ КОМПРОМИС?" от Крис Вос издава "Изток-Запад". Бившият федерален агент Крис Вос предлага изпитан подход за преговаряне в ситуации с висок залог. Той споделя опита си на преговарящ с престъпници, крадци и терористи. Достигайки най-високия връх в кариерното си развитие, Вос става главен преговарящ на ФБР при международни отвличания. Залозите в подобни случаи са наистина високи - от успеха на преговорите зависят човешки животи. Ето защо в тях няма място за грешки. Практическото ръководство предлага девет ефективни принципа - разузнавателни тактики и стратегии, които ще ни помогнат да бъдем по-убедителни както в професионален, така и в личен план.

"ВЕРОНИКА РЕШАВА ДА УМРЕ" от Паулу Коелю, издава "Обсидиан" в превод на Даниела Петрова. На пръв поглед Вероника притежава всичко: красива е, има добра работа и всеотдайни родители, среща се с интересни мъже, но не е щастлива. Усеща празнота в живота си и решава да сложи край на безцелното си съществуване. Когато поглъща свръхдоза приспивателни, Вероника е сигурна, че ще умре. Но след седмица в кома тя се събужда в психиатрична клиника. А когато й поставят диагноза, според която й остават само няколко дни живот, постепенно осъзнава, че всички сме дошли на този свят поради определена причина, която сами трябва да открием.

"ПРОСТО СПАС 2. БЕЗ ФИЛТЪР" от Стен Дамянов издава "Сиела". Белият заек мрази лъжите. Но всички около него обичат да го лъжат и това го вбесява неистово. Само че сега опасен вирус наближава града. Вирус, който принуждава хората да казват истината. Какво може да е по-ужасяващо... Точно по това време предприемчивият домоуправител Пешо е стоварил до жилищните блокове огромна купчина боклук. Готов на всичко, за да успокои вбесените си съседи, той привлича на своя страна доверчивия кум на Спас - Страхил. Работата е почти уредена, когато тяхната част от града се оказва заразена и надлежно изолирана с висока стена. A жертвите на вируса взимат мерки, за да опазят тайните си.

Турция въвежда данък за хотелско настаняване

автор:Дума

visibility 333

С 2 ст. на киловатчас поскъпва токът

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 223

От ИПИ прогнозират по-високи местни данъци

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 223

14% ръст на заемите от бързи кредити

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 223

Борис Джонсън победи в дебата с Джереми Корбин

автор:Дума

visibility 217

Евросъюзът договори бюджета за догодина

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 223

Брюксел съветва Киев да купува газ от Русия

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 223

Успех без фанфари

автор:Георги Георгиев

visibility 571

/ брой: 223

Възкръсналият свидетел

visibility 523

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ