04 Юли 2020събота02:21 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 541

"ИРЛАНДЕЦЪТ" от Чарлз Бранд издава "Сиела" в превод на Богдан Русев. Това е личната, документална и шокираща изповед на Франк "Ирландеца" Шийран - ветеран от Втората световна война, мошеник и поръчков убиец, работил с някои от ключовите фигури на XX век, който споделя пред следователя Чарлз Бранд своя страховит мемоар. Разгърнат в няколко десетилетия, сюжетът проследява изкачването на Шийран в криминалната йерархия, връзките му с политическия и с профсъюзния елит, а също и сензационните детайли около редица мистерии и неразрешени случаи, останали години наред в сянката на конспирациите и хипотезите. Докато ни води из тайните коридори на беззаконието, Шийран рисува злокобния портрет на цяла епоха в американската история.

"ИЛОНА ИДВА С ДЪЖДА" от Алваро Мутис издава "Прозорец" в превод на Свидна Михайлова. Сборникът съдържа три новели: "Снегът на адмирала" - дневник на Макрол от пътешествието му по въображаемата река Ксурандо насред тропическата джунгла; "Илона идва с дъжда", в която героят попада принудително "на сушата" в Панама и управлява необичаен публичен дом заедно с една от най-важните жени в живота си - Илона, която загива в трагичен инцидент; и "Un bel morir" - разказ за сблъсъка му с гражданската война в Колумбийските Анди. Всяка от историите насища сетивата с усещания от топлите земи, с аромат на кафе и дъх на тропически растения.

"ГОСПОДАРЯТ ДЖИМ" от Джоузеф Конрад издава "My Book" в превод на Христо Кънев. Джим е британски моряк, ненавършил 24, с буйна фантазия и приключенски дух. Озовава се на кораба "Патна" като първи помощник. Докато превозват мюсюлмани поклонници към Мека, след злополука трюмовете се пълнят с вода и плавателният съд започва да потъва. Джим заедно с капитана и част от екипажа изоставят "Патна". Пасажерите са спасени от френски кораб, но действията на бегълците са осъдителни и публично оповестени. Заради предателството на другарите си, които впоследствие го изоставят, Джим трябва да се изправи сам пред съда. След делото бяга на отдалечен остров, за да намери мир...

"ГОЛЯМА КНИГА НА ДУХОВЕТЕ" от Том Егеланд издава "Персей" в превод на Ралица Тачева и с цветните илюстрации на Мариус Ренберг. Всеки от нас изпитва странно влечение към страшните истории, които пробуждат трепет в затихналите ни от уплаха сърца. Разказите за най-митичните ужасяващи същества са допълнени от богата енциклопедия на свръхестествените сили, от която ще научим много за прочути чудовища, древни демони и митични създания. Книгите на Том Егеланд са неизменно в класациите за бестселъри и са преведени на повече от 25 езика. У нас е популярен с романите си "Заветът на Нострадамус", "Евангелието на Луцифер", "Ефектът на Лазар", "Тринадесетият апостол" и др.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ