29 Септември 2020вторник17:18 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 798

"КОГАТО СИ ЯДОСАН, БРОЙ ДО ЧЕТИРИ" издава "Кръг". Съставителка и преводачка е Елица Иванова. Книгата събира в кратка форма гениалността на великия американски писател Марк Твен. Афоризмите му отразяват неговата мъдрост, натрупана в дългия му авантюристичен живот, изпълнен с пътешествия, професионални и научни приключения, лични предизвикателства и най-вече с много нюх за смешното в инак трагичната човешка съдба. Остроумията на Твен са не просто литературни диаманти, шлифовани от прецизния му и достъпен език, но и преплитат дребнавото и възвишеното, глупостта и разума във всеки аспект от битието. 

"ПРИКАЗКИ, ЗА ДА ОПОЗНАЕМ ПО-ДОБРЕ СЕБЕ СИ" от Хорхе Букай издава "Хермес" в превод на Мариана Китипова. От приказките можем да научим много за човешкото поведение. В тях са заключени нашите страхове, фантазии и мечти, целите, които си поставяме и постигаме, заплахите и предизвикателствата, пред които трябва да се изправим. Авторът разказва на модерен и магичен език 15 приказки и класически истории. Наред с традиционната поука, обръща внимание и на съвременната интерпретация, чрез която разкрива най-доброто и най-лошото в нас и нашето поведение. Ще научим как е възникнала всяка от тях и как се е съхранила през времето и различните култури.

"ТВОЕТО ТЯЛО КАЗВА: ОБИЧАЙ СЕ!" от Лиз Бурбо издава "Ентусиаст" в ново издание в превод на Гергана Соколова. Авторката обяснява повече от 500 болести и предлага десетки начини за справяне с проблемите. Тя е убедена, че всеки здравословен проблем е външна проява на психологически или емоционален такъв, но да се посочи метафизичната причина за болестта, не е достатъчно. Нужно е да се помогне на хората да се освободят от чувството за вина и най-вече да се приемат такива, каквито са. Едно от най-важните неща е да потърсим подсъзнателните си нужди, да променим начина си на мислене, вярванията, които ни пречат да ги задоволяваме, както и страховете, които са ги предизвикали.

"СРЕДНОЩНАТА ТАЙФА" от Дейвид Уолямс издава "Дуо дизайн". Точно в полунощ, когато всички деца спят дълбоко, среднощната тайфа забърква най-щурите си приключения. Това е завладяващият разказ за хлапетата от детското отделение на болница "Лорд Фънт". Понякога, само понякога, там, където най-малко очакваш да срещнеш приятели, откриваш истината за приятелството. И само тогава може би разбираш колко безценен е всеки момент от живота... Книгите на Уолямс са преведени на 53 езика и са продадени в над 26 милиона копия. А "Плъхбургер", "Зъбар злобар", "Лютата лелка" и "Голямото бягство на дядо" печелят националните годишни награди за най-добра детска книга. 

Огнище на COVID-19 в текстилна фабрика в Айтос

автор:Дума

visibility 19

Шестима депутати напускат ПГ на "БСП за България"

автор:Дума

visibility 193

Шофьор стреля по друг в Нови пазар

автор:Дума

visibility 74

В Кубрат с протест си искат обратно неделния пазар

автор:Дума

visibility 96

С близо 40% по-малко сме пътували в чужбина през август

автор:Дума

visibility 107

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 184

Застреляха журналист в Хондурас по време на живо предаване

автор:Дума

visibility 75

Транспортна стачка в Германия

автор:Дума

visibility 118

Огледайте се: ДПС е навсякъде

автор:Дума

visibility 154

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 1121

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 373

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ