27 Януари 2020понеделник02:17 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 373

"КОГАТО СИ ЯДОСАН, БРОЙ ДО ЧЕТИРИ" издава "Кръг". Съставителка и преводачка е Елица Иванова. Книгата събира в кратка форма гениалността на великия американски писател Марк Твен. Афоризмите му отразяват неговата мъдрост, натрупана в дългия му авантюристичен живот, изпълнен с пътешествия, професионални и научни приключения, лични предизвикателства и най-вече с много нюх за смешното в инак трагичната човешка съдба. Остроумията на Твен са не просто литературни диаманти, шлифовани от прецизния му и достъпен език, но и преплитат дребнавото и възвишеното, глупостта и разума във всеки аспект от битието. 

"ПРИКАЗКИ, ЗА ДА ОПОЗНАЕМ ПО-ДОБРЕ СЕБЕ СИ" от Хорхе Букай издава "Хермес" в превод на Мариана Китипова. От приказките можем да научим много за човешкото поведение. В тях са заключени нашите страхове, фантазии и мечти, целите, които си поставяме и постигаме, заплахите и предизвикателствата, пред които трябва да се изправим. Авторът разказва на модерен и магичен език 15 приказки и класически истории. Наред с традиционната поука, обръща внимание и на съвременната интерпретация, чрез която разкрива най-доброто и най-лошото в нас и нашето поведение. Ще научим как е възникнала всяка от тях и как се е съхранила през времето и различните култури.

"ТВОЕТО ТЯЛО КАЗВА: ОБИЧАЙ СЕ!" от Лиз Бурбо издава "Ентусиаст" в ново издание в превод на Гергана Соколова. Авторката обяснява повече от 500 болести и предлага десетки начини за справяне с проблемите. Тя е убедена, че всеки здравословен проблем е външна проява на психологически или емоционален такъв, но да се посочи метафизичната причина за болестта, не е достатъчно. Нужно е да се помогне на хората да се освободят от чувството за вина и най-вече да се приемат такива, каквито са. Едно от най-важните неща е да потърсим подсъзнателните си нужди, да променим начина си на мислене, вярванията, които ни пречат да ги задоволяваме, както и страховете, които са ги предизвикали.

"СРЕДНОЩНАТА ТАЙФА" от Дейвид Уолямс издава "Дуо дизайн". Точно в полунощ, когато всички деца спят дълбоко, среднощната тайфа забърква най-щурите си приключения. Това е завладяващият разказ за хлапетата от детското отделение на болница "Лорд Фънт". Понякога, само понякога, там, където най-малко очакваш да срещнеш приятели, откриваш истината за приятелството. И само тогава може би разбираш колко безценен е всеки момент от живота... Книгите на Уолямс са преведени на 53 езика и са продадени в над 26 милиона копия. А "Плъхбургер", "Зъбар злобар", "Лютата лелка" и "Голямото бягство на дядо" печелят националните годишни награди за най-добра детска книга. 

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 0

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 76

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 73

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 127

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 314

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ