29 Септември 2020вторник17:21 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 235

автор:Дума

visibility 827

"ИСТОРИЯТА НА ИЗГУБЕНОТО ДЕТЕ" от Елена Феранте издава "Колибри" в превод на Иво Йонков. В четвъртата, последна книга блестящата, образована Елена е вече утвърдена писателка. Заживява с детската си любов Нино, ражда момиченце. Буйната, непредвидима Лила развива новия си бизнес, води спокоен, улегнал живот с Енцо и също се сдобива с момиченце. Отношенията между двете са все така сложни, като въпреки това обичта им една към друга не подлежи на съмнение. Но постепенно нещата се развиват в друга посока... В крайна сметка нито Елена намира спокойствие в Неапол, където се е завърнала, нито Лила успява да се освободи от атмосферата на конформизъм и насилие в родния си квартал. 

"ХОЛОГРАФСКАТА ВСЕЛЕНА" от Майкъл Толбот издава "Изток-Запад" в превод на Данчо Господинов. Новите възможни решения на най-големите загадки на човешкия живот и разтърсващите хипотези в книгата не биха имали тази значимост, ако зад тях не стоеше авторитетът на двама уважавани учени, създали холографската идея - физикът от Лондонския университет Дейвид Бом и неврофизиологът от Станфордския университет Карл Прибрам. Според тях вселената е своего рода гигантска холограма, великолепно разработена до най-малките подробности илюзия, а ние сме също такива миниатюрни холограми, измъчвани от смехотворни страсти и амбиции, призрачни образи, прожектирани от космическа киномашина. 

"БЯЛА САМОТА" от Райнхолд Меснер издава "Вакон" в превод на Екатерина Войнова. Това е книга за любови и умирания и за живота в интервалите помежду им; вълнуващ разказ за обсебените от планините, за ония от тях, които успяват да се върнат в "света на хората", и за останалите завинаги в прегръдката на ледовете им; учебник по оцеляване - в планината, в джунглата на хорската завист и сплетни, в бездната на собствените страхове, съмнения и вини. Книга за всеки, който е имал и продължава да има мечти, който е търсил, намирал, печелил и губил - битки и цели, приятели и кумири. Книга за самотата - бялата и черната. И за един мъж, поел предизвикателството и на двете.

"ДРЪЗКИЯТ БУНТАР" от Зак Фридман издава "Кръгозор" в превод на Камен Велчев. Оригиналната концепция на Зак Фридман ни запознава с 4 типа хора - оплакващите се, доволните, преследвачите и дръзките бунтари. Предлага практически съвети, психологически техники и вдъхновяващи примери, чрез които да трансформираме отрицателни черти на оплакващия се, на доволния или на преследвача в характеристиките на дръзкия бунтар. Защото той променя правилата на играта, твори, разсъждава нестандартно и поема рискове, отговорен е за действията си. Той приема неуспеха като следващо стъпало, не си прави план Б, изпитва любов към живота, който избира да води.

Огнище на COVID-19 в текстилна фабрика в Айтос

автор:Дума

visibility 20

Шестима депутати напускат ПГ на "БСП за България"

автор:Дума

visibility 198

Шофьор стреля по друг в Нови пазар

автор:Дума

visibility 74

С близо 40% по-малко сме пътували в чужбина през август

автор:Дума

visibility 107

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 184

Застреляха журналист в Хондурас по време на живо предаване

автор:Дума

visibility 75

Транспортна стачка в Германия

автор:Дума

visibility 118

Огледайте се: ДПС е навсякъде

автор:Дума

visibility 154

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 1154

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 373

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ