27 Януари 2020понеделник02:27 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 235

автор:Дума

visibility 356

"ИСТОРИЯТА НА ИЗГУБЕНОТО ДЕТЕ" от Елена Феранте издава "Колибри" в превод на Иво Йонков. В четвъртата, последна книга блестящата, образована Елена е вече утвърдена писателка. Заживява с детската си любов Нино, ражда момиченце. Буйната, непредвидима Лила развива новия си бизнес, води спокоен, улегнал живот с Енцо и също се сдобива с момиченце. Отношенията между двете са все така сложни, като въпреки това обичта им една към друга не подлежи на съмнение. Но постепенно нещата се развиват в друга посока... В крайна сметка нито Елена намира спокойствие в Неапол, където се е завърнала, нито Лила успява да се освободи от атмосферата на конформизъм и насилие в родния си квартал. 

"ХОЛОГРАФСКАТА ВСЕЛЕНА" от Майкъл Толбот издава "Изток-Запад" в превод на Данчо Господинов. Новите възможни решения на най-големите загадки на човешкия живот и разтърсващите хипотези в книгата не биха имали тази значимост, ако зад тях не стоеше авторитетът на двама уважавани учени, създали холографската идея - физикът от Лондонския университет Дейвид Бом и неврофизиологът от Станфордския университет Карл Прибрам. Според тях вселената е своего рода гигантска холограма, великолепно разработена до най-малките подробности илюзия, а ние сме също такива миниатюрни холограми, измъчвани от смехотворни страсти и амбиции, призрачни образи, прожектирани от космическа киномашина. 

"БЯЛА САМОТА" от Райнхолд Меснер издава "Вакон" в превод на Екатерина Войнова. Това е книга за любови и умирания и за живота в интервалите помежду им; вълнуващ разказ за обсебените от планините, за ония от тях, които успяват да се върнат в "света на хората", и за останалите завинаги в прегръдката на ледовете им; учебник по оцеляване - в планината, в джунглата на хорската завист и сплетни, в бездната на собствените страхове, съмнения и вини. Книга за всеки, който е имал и продължава да има мечти, който е търсил, намирал, печелил и губил - битки и цели, приятели и кумири. Книга за самотата - бялата и черната. И за един мъж, поел предизвикателството и на двете.

"ДРЪЗКИЯТ БУНТАР" от Зак Фридман издава "Кръгозор" в превод на Камен Велчев. Оригиналната концепция на Зак Фридман ни запознава с 4 типа хора - оплакващите се, доволните, преследвачите и дръзките бунтари. Предлага практически съвети, психологически техники и вдъхновяващи примери, чрез които да трансформираме отрицателни черти на оплакващия се, на доволния или на преследвача в характеристиките на дръзкия бунтар. Защото той променя правилата на играта, твори, разсъждава нестандартно и поема рискове, отговорен е за действията си. Той приема неуспеха като следващо стъпало, не си прави план Б, изпитва любов към живота, който избира да води.

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 0

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 76

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 73

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 127

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 314

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ