25 Юни 2021петък03:22 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 2410

"ИЗГУБЕНИТЕ ЦВЕТЯ НА АЛИС ХАРТ от Холи Рингланд издава "Колибри" в превод на Мая Ненчева. Деветгодишната Алис живее в идиличен дом, сгушен между обширни поля със захарна тръстика и морето. Една трагедия безвъзвратно променя живота й и Алис е изпратена при баба си. В нейната ферма за австралийски цветя намират подслон жени, които се чувстват изгубени и обезверени. В духа на викторианската традиция всяко цвете има собствено значение и Алис постепенно започва да си служи с езика на цветята, за да изкаже нещата, за които й е трудно да говори. Семейните тайни, жестоко предателство и един мъж от далечна страна й помагат да осъзнае, че има истории, които цветята не могат да разкажат. 

"ЕТО ГИ МЛАДИТЕ МЪЖЕ" от Роб Дойл издава ИК "Амат-АХ". Матурите току-що са свършили, а момчетата се озовават пред бездната на живота. Първото лято от дългоочакваната им свобода преминава в безпаметно вилнеене и брутално трупане на опит из улиците на Дъблин. Докато се шляят без цел и посока из града, захранвани от дрога, алкохол и мрачни фантазии, те се опитват да избягат от реалността, която презират. Но всъщност попадат в спиралата на самоунищожението. Взривяващ, шокиращ с разюздаността си, черен до комичност, романът представлява мощно литературно свидетелство за живота на недоволното, обезверено и лишено от перспективи младо поколение. 

"10 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЧЕТИВА ПО КОМУНИКАЦИЯ" издава "Хермес" в превод на Диана Арнаудова. Водещи експерти, сред които Робърт Чалдини, Джей Конгър, Холи Уийкс и Ник Морган, представят ценни съвети и стратегии по темата. Идеите са разгледани както в теоретичен, така и в практически план. Стъпка по стъпка разбираме как успешно и убедително да защитим идеите си, как да достигнем до публиката, как да вдъхновим околните, как да спечелим доверието на събеседниците си и да постигнем консенсус, как да поставим цели на базата на общи интереси. Десетте статии от авторитетни специалисти са подбрани от екипа на "Харвард бизнес ревю".

"ВЕРИТИ" от Колийн Хувър издава "Ибис" в превод на Диана Кутева. Лоуен Ашли е неизвестна писателка, на ръба на финансова криза, когато получава важно предложение. Съпругът на авторката на бестселъри Верити Крофорд я наема да напише оставащите книги от успешната поредица, която изпадналата му в кома съпруга не е завършила. Лоуен пристига в дома на Крофорд, за да прегледа бележките на Верити, преди да започне работа. Сред хаоса от книжа в кабинета на Верити открива незавършената й автобиография, включително и спомените за онова, което наистина се е случило, когато дъщерите им са умрели...

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ