24 Януари 2021неделя15:42 ч.

Левски свива бюджета 3 пъти

"Сините" предлагали играчите си на 20 клуба, но без успех, засега

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 419

Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и той ще падне до 500-600 хил. лева на месец, а належащите задължения на клуба са над 4 млн. лева, обяви председателят на УС на клуба Павел Колев. “Новият бюджет на Левски ще е към 5-600 хил. лв. на месец, в това число и парите към НАП. На практика с 300% ще се намали месечният бюджет на Левски. Вече сме далеч от параметрите от началото на годината, които бяха около 1,5 млн. лева на месец. Към август те са към 800 000 лв. на месец. Предстои среща с НАП как да продължим да спазваме споразумението без това да не се отрази тежко на финансовото състояние на клуба”, обяви Павел Колев.
"Належащите задължения на Левски, са 2,6 млн. лева към футболисти; Дългове под формата на данъци към държавата; 100 000 лева ДДС за месец юли, заради големите обороти на фен магазина; Задължение към български клуб, който се е съгласил да го отсрочи; текущи задължения за данъци и осигуровки. Общо задълженията са някъде към 4 млн. и нещо. Към това влиза и задължение към чуждестранен клуб. Падежът е още от февруари. Клубът проявява разбиране, но УЕФА няма да прояви, тъй като сме под мониторинг”, поясни Павел Колев и призна, че в клуба са намалили очакванията си за финансовите постъпления от трансфери на играчи, съобразявайки се с обстановката във футболна Европа след COVID-19.
"Имаме конкретна оферта за футболист в момента, която се надявам да доведе до изходящ трансфер. Причината да не го споменавам е, че му предстоят медицински прегледи. Очаквам да получа проектодоговор от купувач. Интерес към наши футболисти има.
Разговарял съм с 20 клуба, повечето от тях бяха добре подготвени за нашите футболисти. На път сме да получим оферти от тях. Имаме няколко състезатели, които предизвикват интерес, и то сериозен. Какви са финансовите параметри? Те са на база трансферния пазар в Европа. Състоянието на повечето клубове не е никак розово. Нашите очаквания, които бяха консервативни, но доста смели, няма да бъдат осъществени що се отнася до приходната част. Но се надяваме да покрием с тях поне задълженията за последните 5-6 месеца”, каза още Колев.
“Ако има нови попълнения, а вече имаме две (Орлин Старокин и Живко Атанасов) - то те ще бъдат привлечени като свободни агенти. Преди година Европа знаеше, че Левски разполага със средства и трябваше да слушам монолози на това колко богат клуб сме. Сега е простичко: пари няма, действайте!
Ще има още нови играчи, но те няма да се отразят на бюджета ни. Ние сме клуб с доста солидна история и смея да твърдя, че през последната година се превърнахме в синоним на коректност и на платежоспособен отбор. За съжаление, това вече не е факт, но искаме да продължим да сме коректни. Има възможности да се подсили отборът”, каза още Колев.
"Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие да не се центрофугира името й в публичното пространство, ако е възможно. Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата. Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параматри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски”, каза Колев, след което доизясни за заема, от 199 000 лева, който Левски взе, за да плати част от дължимите заплати на играчите. Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания и ние  ги направихме с тези пари. Те ще бъдат върнати. Водим разоговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихава за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до 2-3 седмици”, добави Павел Колев.

11 от 1 млн. ваксинирани получили алергична реакция

автор:Дума

visibility 23

Протест пред сградата на Министерски съвет

автор:Дума

visibility 103

Доставят още 14 хил. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

автор:Дума

visibility 242

Лавина уби скиор над Банско

автор:Дума

visibility 230

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 639

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 798

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 773

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 346

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ