18 Юни 2021петък14:37 ч.

"Лозанки-3" на хартиен носител

/ брой: 55

автор:Лозан Такев

visibility 1211

Третото издание на лозанките е вече в софийски книжарници. Лозанки по време на криза - и така може да се каже за най-новата реколта с иронични коментари, епиграми, афоризми, миниатюри и кратки сатирични текстове. Тяхното първо четене, или поне на по-голямата част от публикуваните стотици заглавия върху хартиен носител, се е състояло на страниците на в. ДУМА, затова и първото им представяне като отделна книга в джобен формат държа да е в същия вестник. Съдържанието им има вариант и на флашка, която може да ви бъде предоставена от един чичко с каскет и в шлифер на посочения от вас адрес, преди някой да е поставил на същото място и бомба. Впрочем самите лозанки са и като взрив по отношение на своите герои и вдъхновители. Лозанките са отражение на събитията, ставащи в страната, особено в последните две години от управлението на ГЕРБ и "Атака", но не са пощадени и пороци, оставени от Тройната коалиция и опозицията... Мисля, че лозанките са повече като огледало на обществения и политическия живот, те са новината на деня, на седмицата, на месеците и са от дневния ред на обществото ни по време на криза...
Цената на книжката е колкото цената на еднодневната карта за градския транспорт или два километра пробег със софийско такси... След прочитане на лозанките, ако съм ви излъгал в нещо, съм готов да ви върна стойността им. Приятно четене!

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 901

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 610

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 564

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 374

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ