25 Октомври 2020неделя13:25 ч.

Такива работи

"Луков марш" и други подозрения

/ брой: 31

автор:Веселин Стоянов

visibility 1422

При цялото ми уважение към президента Георги Първанов искам да му кажа, че той е в сериозна грешка, когато твърди, че Бойко Борисов е открил науката. С това си твърдение президентът въвежда в заблуждение и целокупния български народ. Защото истината е една: Бойко Борисов е открил огъня, а оттам и онези там питекантропи са се обърнали на човеци. От което идва и основният извод, че Бойко Борисов е открил и човека. По-късно от самия човек се образува и човечеството. Ерго - всички открития на човечеството са рожба на Бойко Борисов. Тук май президентът ще излезе прав - откриването на науката е дело на Бойко Борисов, но нейсе, няма сега да издребняваме по въпроса, след като е ясно, кой стои в началото. Трябва ясно да се знае, че Бог е псевдоним на Бойко Борисов. То е ясно по първите букви, няма какво да спорим като в бръснарница.
След като направихме необходимата и правилна критика на грешните теории, време е да се върнем към нашия ден и днешните наши дертове.
А те не са никак малки. От медиите научаваме, че от Българския национален съюз планирали да проведат поредния "Луков марш" - факелно шествие в памет на генерал Христо Луков. Зад привидно патриотичната идея се крият откровени и трагично опасни неонацистки идеи. Историята напомня, че генерал Луков е водачът на Българските легиони, които откровено проповядват фашистките идеи в България през 30-40-те години на ХХ век. Днешните техни наследници го правят отново като открито лансират неонацистките си идеи. Освен това работят и в интернационален мащаб, като канят гости от "братски" неонацистки организации от Германия и Швейцария. И за да нямаме съмнения кои са точно те и какви идеи изповядват, носят кафяви ризи, изработени по дизайна на някогашните SS-щурмови отряди. И разпространяват листовките за "мероприятието" из градовете и селата по цялата страна.
Освен че е притеснително това поведение и неговото разрастване в страната, притеснителен е и фактът, че неофашизмът в България е съвсем необезпокояван от никого - сякаш е скаутска организация на невръстни дечица. Само дето не е така! Засега "бръснатите глави" се задоволяват да пребиват цигани, но само въпрос на време е да почнат да разбиват магазини, да правят факелни шествия с аутодафе с книгите на човечеството. Не само в чест на генерал Луков. Това вече човечеството го е преживяло. Първоначално и самият Хитлер е изглеждал безобиден, а в Германия дори са го смятали за прогресивен.
Не искам да всявам паника или да вадя дивиденти като плаша хорицата със сенки от миналото. Но искам да напомня, че тези сенки все по-често се мяркат в тъмнината на днешното ни време. Това не ми е приятно, вероятно не е приятно и на мнозина, но истината е, че неонацистите съществуват. Според днешните издания по темата през 30-40-те години на миналия век под влиянието на италианския фашизъм и националсоциализма в света се пропагандираше: водаческа йерархична и милитаризирана партия с култ към вожда и принцип за безпрекословно изпълнение на заповедите му; крайно авторитарни идеи за развитието на обществото; пълно отричане на демокрацията и либерализма.
За съжаление част от тези показатели са характерни в различна степен и за нашето общество и хората, които водят държавата. Те сигурно сами ненавиждат фашизма, но не разбират, че се ръководят от фашистки принципи. Те не знаят, че са фашисти. Те мислят, че спасяват отечеството. Поне така изглежда в техните очи. Но как изглежда в очите на хората? И в очите на Европа, голяма част от която всъщност беше газена именно от фашизма и вероятно още носи в общественото си съзнание спомена за окупацията на собствената си територия през Втората световна война.
По тази причина именно правителството трябва да покаже, че е против неофашизма и да сложи край (разбира се, законов!) на тези изяви. Неофашистите в България трябва да разберат, че техните идеи ще бъдат преследвани не заради ограничаване на правата им, а заради античовешката им същност.
Иначе... виж 30-те и 40-те години на ХХ век!

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ