14 Юли 2020вторник22:22 ч.

Маймуни на клона на властта

/ брой: 220

автор:Александър Симов

visibility 2490

Като човек, който не може да понася това правителство, мога само да се радвам, че кабинетът на Бойко Борисов направи катастрофалния гаф да номинира Кристалина Георгиева. Това е началото на края на харизмата, на партията Му, на цялата организирана престъпна група, която е овладяла властта.
Номинацията на втори български кандидат ще бъде разглеждана не като морален акт, както си го представят местните луди, а като върховна интрига срещу всички останали участници. По същество кабинетът действа като съучастник на небългарски кандидатури и в пълна зависимост от чужди интереси. Това е танц с голи ходила върху остър бръснач. Борисов практически е свършен. Собствените му съюзници, тези, които го върнаха на власт, ще се обърнат срещу него, когато стане ясно, че въжето се е затегнало около шията. Те ще са първите, които ще хвърлят съчки в огъня и ще се хилят гръмогласно, когато замирише на препечено месо.
Но това не ме радва. Ни най-малко. Защото ме е срам. Защото петното е не само върху Борисов, а върху цяла България. Защото тази власт със своята гигантска неадекватност превърна България в посмешище и за кокошките. Утре никой няма да си спомня кой е бил премиер, но всички ще помнят, че България се е издънила гръмогласно и е пропиляла всичките си шансове за години напред. Защото поне още век българин няма да има никакви шансове да получи международен пост. И това е заслугата на ГЕРБ/Борисов. Те лишиха държавата от достойнство.
Няма как човек да тържествува, когато види докъде е доведена страната. Дипломацията ни е в плен на чужди интереси, премиерът ни е марионетка, а еврокомисарят ни с престъпна страст участва в чужди схеми, насочени срещу България. Това е спектакълът на продажниците, шоуто на лакеите.
След унищожителното решение представителите на ГЕРБ започнаха да твърдят, че България има само един кандидат и това е Кристалина Георгиева. А само допреди няколко дни Бойко Борисов се биеше в гърдите, че прави всичко възможно Бокова да стане шеф на ООН. Тези наистина ни мислят за маймуни. Или, което е по-вярното, те самите са маймуни на клона на властта и ни се плезят неприлично с лъсналите си срамотни позиции и откровени лъжи.
През 1940 година правителството на България я присъединява към Тристранния пакт. Решение, което години след това продължава да тежи на шията на народа като воденичен камък, защото доведе до презрение към България от страна на света. Трябваше да минат години, за да може това тъмно петно да бъде забравено. Не е имало оттогава насам подобен катастрофичен акт на българско правителство, каквото е решението за Георгиева.
България пред целия свят показа, че е само ратай на чужди господари и е в състояние да работи срещу самата себе си. Когато сам сядаш на масата в помещението на прислугата, никой няма да се сети повече да те покани на бала, при господарите. Маймуните трябва да бъдат държани в клетка, нали така? Дали маймуните в нашата власт ще се опитат и този път да ни представят позора си като победа?
Безумни времена. Подли времена.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 350

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2245

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ