11 Април 2021неделя17:05 ч.

"Мемоари"-те на една телевизионна звезда

Излезе книга - енциклопедия от публициста Юлиан Вучков

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 1307

Едва ли е изненада за някого фактът, че един от най-атрактивните представители на медийния фронт у нас - проф. Вучков, написа своите мемоари. След общо 26 авторски литературни произведения за културата и за изкуството как да се живее пълноценно, дойде ред и на сензационните откровения на телевизионната легенда Юлиан Вучков, побрани в книгата "Мемоари", която вече е на книжния пазар. В нея се осветляват интересни страни на българската действителност през последните две десетилетия. Книгата е своеобразна енциклопедия, защото в 500 страници е събрано пъстро изобилие от конкретни събития, имена, обичайни и сензационни открития, точни наблюдения и дълбоки разсъждения за най-новата история на България. Тодор Живков, Желю Желев, Жан Виденов, Стефан Софиянски, Петър Стоянов, Георги Първанов, Бойко Борисов и Цветан Цветанов са само част от българските политици, които проф. Вучков анализира. Той обръща поглед и към чуждестранните държавници като Владимир Путин, Борис Елцин, Михаил Горбачов, Бил Клинтън, Тони Блеър, Джордж Буш-младши, Силвио Берлускони, Барак Обама и други.
Юлиан Вучков коментира и медийните среди у нас, както и популярни телевизионери. Особено място авторът отделя на известни лекари като проф. Иван Черноземски, доц. Иван Гаврилов, доц. д-р Крум Кацаров, доц. д-р Димитър Таков и д-р Стоян Ханджиев, доц. д-р Светослав Николов и др., на техния живот, съвети и лечебни методи. Не пропуска, разбира се, и големите имена от културните среди - актьорите Стоянка Мутафова, Георги Парцалев, Искра Радева, музикантите Митко Щерев, Паша Христова, Мими Иванова, Развигор Попов, Маргарита Хранова, "Фамилия Тоника", творците Христо Ботев, Никола Вапцаров, Николай Хайтов и на съвременните писатели Недялко Йорданов, Ваня Петкова, Маргарита Петкова.
В края на книгата, освен своеобразен обход на България, САЩ, Европейския съюз, Русия, Китай, проф. Вучков прави обзор на бъдещето на човечеството, вечните закони на живота и изкуството да живееш истински. Немалко са и личните изповеди на публициста Юлиан Вучков, които придават автентичен привкус на "Мемоари"-те, подчертават издателите от "Ентусиаст".

Едва 4% от средните фирми са получили помощи за КОВИД-19

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 69

Застрахователите - с 32% по-голяма печалба

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 69

Отпускат 1 млн. лв. за българско агнешко

автор:Дума

visibility 588

/ брой: 69

Българин влезе в класацията на "Форбс"

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 69

Нищо ново под слънцето

автор:Велиана Христова

visibility 889

/ брой: 69

Днешният ни дълг

visibility 860

/ брой: 69

Датата

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 69

Триклета да си ти, Европо, кръвнице македонска!

автор:Христо Георгиев

visibility 1101

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ