17 Юни 2024понеделник16:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Спортал

Миладинов не успя за втори финал в Рим, Епитропов остана 9-и

автор:Дума

visibility 233



Йосиф Миладинов не успя да се класира за втори финал на Европейското първенство по плуване в Рим. Българинът не издържа физически и финишира с 12-о време в полуфиналните серии на 100 метра бътерфлай  - 52.34 секунди.  Миладинов бе трети на обръщането, но на втората дължина видимо загуби мощ.
"Много ми е тежко, главата ме боли, направо ми причерня в последните метри. Не съм доволен, но не съм и разочарован. Тренирам сериозно от 5 месеца след дългата почивка и за това време - това е. Трябва да се работи още много. Повече не бива да допускам тази грешка да не тренирам толкова дълго. Гледам към Олимпиадата в Париж 2024, там трябва да бъда в топформа", коментира Миладинов.
Преди това той участва във финала на 50 м бътерфлай завърши седми.  Предстои му още един старт в Рим - на 50 м свободен стил. Хегемононът на 100 м бътерфлай Крищоф Милак (Унг), влезе с първи резултат във финала - 51,01 сек.
Стотни лишиха Любомир Епитропов от участие в еврофинала на 200 м бруст.  Българинът завърши 9-и в полуфиналните серии с 2:12,08 мин. и остана първа резерва за финала.
Британецът Улби затвори финала с 2:11,73, само с 35 стотни по-добро време от Епитропов.
"Не съм доволен, очаквах да плувам по-бързо. Малко не ми достигна за финала, но понякога трябва и малко шанс. Ако си бях подобрил личното време,  щях да взема медал. Продължавам да работя и да търся по-големи успехи Това е моята мотивация. Ще плувам още 50 м бруст и щафетата, където се надявам да помогна за добро класиране", каза Епитропов.
Българското участие продължава днес с плуването на Петър Мицин на 200 м свободен стил и на Калоян Левтеров на 50 м гръб.

Над 115 млн. лв. загуби заради тръбите на парното в София

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 112

Лошо време и изгубен багаж - проблем № 1 за туристите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 112

Шести блок пак спря за авариен ремонт

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 112

EИБ ще ни консултира за новите ПАВЕЦ

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 112

Путин не изключи преговори с Киев

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 112

250 000 срещу крайната десница във Франция

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 112

Консерваторите се сриват на Острова

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 112

Накратко

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 112

Добро начало

автор:Александър Симов

visibility 314

/ брой: 112

Триумфът на етническата партия: защо и как се случи?

автор:Велизар Енчев

visibility 460

/ брой: 112

Преврат в БСП няма

visibility 238

/ брой: 112

Датата - 17.06.2024 г.

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ