25 Април 2024четвъртък21:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Министър Гьоков разпростря колективния трудов договор за пивоварите сред всички предприятия в бранша

автор:Дума

visibility 1352

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков подписа заповед за разпростиране на Браншовия колективен трудов договор за работещите в пивоварния бранш сред всички предприятия в отрасъла. Заповедта е издадена по искане на Съюза на пивоварите, Синдиката на производителите на бира, храни и напитки към КНСБ и Федерация "Хранителна и питейна промишленост“ към КТ "Подкрепа“.

Колективният трудов договор ще важи до 25 март 2024 г. Договорените в него условия ще важат за всички предприятия в икономическите дейности „Производство на пиво“ и „Производство на малц“.

Основната цел на разпростирането е повишаване на  покритието на колективното договаряне, а с това и осигуряване на по-благоприятни условия на труд за повече работници и служители, както и гарантиране на по-справедлива конкурентна среда между работодателите.

В разпрострения браншови колективен трудов договор са договорени по-добри условия за работещите в пивоварния бранш. Клаузите му гарантират по-добри възможности за устойчива трудова заетост и кариерно развитие, обучение и професионална квалификация. Договорът урежда и начина на взаимодействие между страните за подобряване на производителността на труда.

В него са договорени по-високи размери на платения годишен отпуск и повишено заплащане на извънредния труд, както и изисквания за създаването на по-здравословни и безопасни условия на труд. Договорът регламентира, че минималната заплата за работещите в големите предприятия в бранша с постоянен трудов договор ще е 890 лв. За работещите в малки, средни и микропредприятия най-ниското възнаграждение ще е равно на минималното за страната – 710 лв.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ