03 Февруари 2023петък15:02 ч.

ВРЕМЕТО:

В петък в сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София - около 4°С. В петък в сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София - около 4°С.

МК финансира любителско творчество с 40 000 лева

/ брой: 45

автор:Дума

visibility 99

Конкурсна сесия в подкрепа на проекти, свързани с развитие и популяризиране на любителското творчество, обявява Министерството на културата. Нправленията са иициативи и форми за изява на творци-любители - фестивали, събори, празници, конкурси и др., насочени към детска и младежка аудитория, свързани с популяризирането и трансмисията на нематериалното културно наследство и съвременни форми на любителското творчество; издаване на художествена продукция в областта на нематериалното културно наследство и любителското творчество - литературни издания, методически материали, рекламни материали, цифровизация на културно съдържание в областта на нематериалното културно наследство и др.
Право на участие имат всички общини и юридически лица, работещи в областта и подпомагащи развитието на любителското творчество, вписани в информационния регистър на културните организации на МК и в публичния регистър на народните читалища към министъра на културата.
Документите, необходими за участие в конкурса, са формуляр за кандидатстване по образец, удостоверение за вписване в информационния регистър на културните организации по чл. 14, ал. 4 от Закона за закрила и развитие на културата или удостоверение за вписване в публичния регистър на читалищата и читалищните сдружения по чл. 10, ал. 1, 2 от Закона за народните читалища. Документите се подават по пощата или лично в деловодството на Министерството на културата, не по-късно от 24 март т.г. Общата сума за финансиране на проектите е 40 000 лева.
 

С 31% поевтинява природният газ

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 22

Братята Велчеви купиха швейцарско поделение на руската VTB Bank

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 22

Компенсациите за скъпия ток - до края на март

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 22

Протести на половин милион британци

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 22

Жозеп Борел осъди побоя над Пендиков

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 22

Испания повишава минималната заплата

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 22

САЩ стопират Косово за Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 22

Без примирение

автор:Таня Глухчева

visibility 126

/ брой: 22

Проф. Андрей Пантев: Войната в Украйна може да прерасне в световна

автор:Дума

visibility 942

/ брой: 22

На истината й е тясно, ако й надянат военен мундир

автор:Симеон НИКОЛОВ

visibility 539

/ брой: 22

Георги Георгиев: Опитваме да бъдем остров на стабилност

автор:Деси Велева

visibility 499

/ брой: 22

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ