09 Август 2020неделя23:02 ч.

На откриването на изложбата в Стара Загора

Младежка изложба наредиха в Раднево

За 22-ри път фондация "Пламък - Стара Загора" представя автори от 16 до 35 години

/ брой: 46

автор:Трифон Митев

visibility 614

Вече 22 години фондация "Пламък - Стара Загора" подготвя и представя Младежка художествена изложба в зала "Байер" в Стара Загора. Прекрасно е! Това става възможно благодарение на съдействието на Представителството на СБХ в Стара Загора, на подкрепата на в. "Национална бизнес поща" и Дружеството за разпространение на знания в града на липите. Във времето са помагали и помагат общината, търговски дружества и отделни приятели като Румен Райков, Еньо Енев, Станимир Стоянов, художниците доц. Злати Златев, Милен Алагенски, Тошо Стефанов, Валентин Дончевски, Росен Кавръков, Елеонора Атанасова...

Прекрасно е да видиш творбите в изложбената зала "Байер" на млади хора от 16- до 35-годишна възраст! Това са багри, светлини и сенки, без ограничения за техника и тема - просто представяне на света такъв, какъвто го усещат младите хора. И повярвайте, по техните картини и пластики наистина ще усетите и собствения си свят - с любов и трагизъм, с радости и трудни мигове... Географията на участниците постоянно се променя и разширява - в изложбата участват творци от Каварна и София, от Стара Загора и Казанлък, от Чирпан и Велико Търново - ученици, студенти, работещи... Някои от първопроходците на традиционната Младежка януарска художествена изложба са вече утвърдени имена в света на художниците и скулпторите.

От предишната година и през 2020-а със съдействието и на фондация "Постижения" на Младежката изложба гостуваха най-малките - художници от детските градини на Стара Загора, Раднево и Гълъбово. През тази година техният наплив е толкова голям, техният ентусиазъм е толкова голям, че стана много голям и броят на най-малките художници на Стара Загора. Затова организаторите решиха през следващата, 2021 г., за тях да се постави отделна самостоятелна изложба...

Стана традиция експозицията след Стара Загора да гостува в изложбените зали на Раднево и Гълъбово. Днес е вече в Раднево, предстои й пътуване за Гълъбово. Това е едно шествие на красотата и вяра, че красотата не секва. Че тя наистина спасява света!

Военните помагат в гасенето на пожарите в Хасковско

автор:Дума

visibility 12

Екатерина Захариева си урежда пост в ЕС?

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 151

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 151

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 151

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 142

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 159

/ брой: 151

Учителят от Джулюница

автор:Лозан Такев

visibility 97

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ