29 Октомври 2020четвъртък18:43 ч.

Младите ще са острието в кампанията на БСП

Създаването на банка за кадри в соцпартията поискаха червените младежи по време на националната си конференция в Пловдив

/ брой: 233

автор:Ралица Табакова

visibility 1906

Младите социалисти ще са острието в предизборната кампания на БСП догодина, те ще участват както в писането на програми, така и в привличането на цяло поколение избиратели. С тези думи председателят на партията Сергей Станишев се обърна към над 500 делегати на Националната конференция на Младежкото обединение, която се проведе в Пловдив. Соцлидерът призова младите да не спират да се развиват професионално и експертно, за да могат да са реалното бъдеще на партията.
Вие трябва да участвате не само в лепенето на плакати, но и в писането на експертни документи и в сътворяването на различни политики, категоричен бе Станишев. МО заработи категорично и ясно и не позволи на отделни партийни членове да го използват за собствени цели, повдигна самочувствието на младите Станишев. Той бе категоричен, че след като организацията се е наложила и се е доказала, е време да превърне политиката за младежта в приоритет за БСП. Очаквам от вас не да копирате голямата партия, нито като език, нито като приоритети. Вашата визия е работата за и със младите. Трябва да изтикате тази визия на преден план в партията и когато тя отново управлява, да успее да направи най-добрата политика за младежта, обясни партийният лидер.
Младежкото обединие е естественият мост между партията и младото поколение в България, продължи той и поиска от младите хъс и енергия за участие и в президентските, и в местните избори. Но напомни, че в листите няма да се поставят младежи само заради възрастта им, а заради качества и знания.
За това че МО трябва да се превърне в ковачницата за кадри на БСП, говори и председателят на обединението Явор Гечев. За изминалата една година той отбеляза множеството кампании, инициативи, протести и акции. Оттук-нататък трябва да направим така, че добрите ни идеи да не са само медийно отразени, но и да станат част от управленски програми, обясни Гечев. По думите му следващата задача на младежите ще е да пишат и реализират конкретни политики и платформи, които да стигнат до общинските съвети и Народното събрание. Убеден съм, че следващият президент на България може, както и досегашния, да изповядва левите ценности, подчерта Гечев.
Младите днес не са политически пасивни, те по-скоро са отчуждени, а са и първите, които се разочароват от управлението на ГЕРБ. Младите социалисти, по думите му, са тези, които могат да обърнат тенденцията и да предизвикат първата голяма лява вълна на новото поколение.
Съсипването на образованието от сегашното правителство не е по-малко опасно и пагубно от ликвидацията на здравеопазването, обърна се към делегатите Михаил Балабанов. Той очерта основните политики, за които трябва да настояват социалистите, за да има бъдеще за младежта в България и за да не виждат те единственото си спасение в емиграцията. Инвестиции в образованието, условия за спорт, подкрепа на трудовия пазар за младите хора, подкрепа на младите семейства, добра среда за малките деца, овластяването на младите, за да могат самите те да правят политика за връстниците си.
Делегатите решиха да се създаде клуб "Почетни членове на МО" и избраха своя отличителен знак - червена лента, върху която е изобразена червена звезда, изписано е името на младежкото обединение, а в единия ъгъл се вижда и логото на БСП.


За една година над 1000 души са преминали различни семинари и обучения на политическо и експертно ниво, организирани от МО в БСП, съобщи Трендафил Величков. Очаква се партията да подпомогне и 30 магистратури по политически мениджмънт за млади специалисти. Всеки, преминал през определено обучение, е вписан в база данни за кадровия потенциал както с професионалните, така и с личните си експертни умения. МО ще настоява по един млад човек да има във всеки експертен съвет на "Позитано" 20.


Недоволните да повярват в лявата идея

Недоволните и разочарованите от политиката на ГЕРБ стават все повече. Имаме големия шанс да привлечем тези хора към опозиционната група, която може да е реалната алтернатива, призова Драгомир Стойнев, който емоционално представи пред делегатите възможностите на БСП като алтернатива на сегашното управление. В момента в управлението няма светли умове, няма интелигентни хора. Съсипват се образованието и духовността, защото глупавите се управляват по-лесно, подчерта Стойнев. Според него не трябва да се допуска младото поколение в България да се отчужди от политиката. Това са хора, които обичат да бъдат свободни, тяхното пространство е интернет, тях не можем да ги спечелим с предизборен концерт, продължи депутатът. Според него това поколение има кауза, а работата на младите социалисти е да направи тази кауза част от своите идеи и да я реализира.

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 206

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 50

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 51

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 77

Европа остро осъди терора в Ница

автор:Дума

visibility 109

Сталин пише стихове, и то какви!

автор:Христо Георгиев

visibility 560

/ брой: 206

Прекрасните пейзажи на Цвета...

автор:Лозан Такев

visibility 474

/ брой: 206

Правото на строеж срещу правото на въздух

автор:Деси Велева

visibility 272

/ брой: 206

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ