28 Октомври 2020сряда11:46 ч.

Такива работи

Много е просто, дами и господа!

/ брой: 114

автор:Веселин Стоянов

visibility 1712

Японците, моля ви се, взели, че създали телефон, от който можеш да получаваш различни миризми, изпратени от приятел. Или враг! Ще познаете по миризмата. Да ви кажа, това японците не се отучиха да ни копират. Трябва да се оплачем някъде. От нашите телефони от години вони на киселия дъх на ченгетата, дето ни подслушват, а те сега се сетили. Въобще неприятна работа се получава и се излагаме пред чужденците. Пардон, японците се излагат пред чужденците и трябва да вземем мерки.
Иначе нещата в родината достигнаха поредния си връх на политическата простотия. След като разбраха, че няма как да направят коалиция в бъдещия парламент, а гласовете от тяхната "победа" не стигат, от ГЕРБ измислиха нова мантра. Този път мантрата е като детска чуденка. Изведнъж всички гербаджии и техните привърженици започнаха чудом да се чудят как останалите три политически партии ще вземат да се разберат помежду си.
Ами много е просто, господа и дами!
Най-напред водачи и привърженици на останалите политически формации в България трябва да погледнат личните си документи, където ясно и категорично пише, че са българи и имат българско гражданство. Това е на осмия ред вдясно от снимката. Така се улесняват много неща. За да бъде още по-лесно, ще напомня на всички политически вещици, че днес ДПС не е ордата на Тъмрашлията, както при удобство обичат да пророкуват споменатите вещици, нито пък "Атака" е четата на войводата Христо Ботев. Всички сме обикновени български хора и ако не са политиците, вероятно ще живееем в един по-спокоен свят. Защото всички знаят, че ако турчин ти стане приятел, това е доживот, а иначе село без буйни глави като "Атака" няма да е българско село.
По тази причина мантрите на ГЕРБ, освен желанието да спасят Бойко и Цецо от кауша, имат противодържавно звучене. Наострянето на българския народ срещу една възможна коалиция в името на доброто за изстрадалото ни Отечество обслужва само интересите на онези, които има да крият нещо от дните и начина на своето управление. Най-сетне оставете нещата такива, каквито ги е решил народът, господа и дами, щото нашите нерви не са от стомана.
Но юмруците са!
Опасно е да се злоупотребява и да се разчита на апатията на народа. Тя прилича на тиха вода, но тихата вода е най-дълбока и не се знае кого ще погълне. Тихата вода погълна Тодор Живков, Царя, който "царува" по Европа горе-долу колкото него, че какво остава за един пожарникар, камо ли за друг един физкултурник-милиционер. На последния май тихата вода стигна до брадичката и вече се плиска в устата му. Щото такъв е принципът на махалото - то никога и никого не задържа само в едната горна мъртва точка. Колко му беше да го разбере Цветанов това правило. Сега има да го осмисля там, където хората са измислили местата за осмисляне на живота.
Да ги оставим тия двамата и да видим какво ние имаме да осмисляме!
Първото и най-важното е, че с политически крамоли доникъде не стигаме. Погледнете целия ХХ век и ще разберете, че съм прав. Българинът най-обича да обяснява на другите как трябва да живеят. Ако не щат да го чуят - бой и кауш! Или кауш и бой - както ви хареса...
Днес сме изправени пред уникалното предизвикателство да покажем, най-напред пред нас самите, че умеем да постигаме разбирателство в собствената си страна, територия и умове. Тогава и светът ще ни погледне с други очи, защото ще покажем, че вече умеем да защитаваме обществените си интереси. Защото отдавна ми писна да слушам родните дърдорковци, които с облещени очи все разправят онази приказка на Чърчил, че българите си честители банята.
Прочие, ако успеем да надвием личните с жажди за власт над другите, сигурно ще изчезнат и мераците да миришем хората и да слушаме техните разговори. И тогава някой нов Чърчил, каквито гледам напоследък са се навъдили много, няма да има с какво да ни гаври, а ще обяснява, че българите са онези, дето са ги били двете им дивизии при Дойран! Да, да, същите онези 22-ра и 26-а британски дивизии.
Такива работи...

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 290

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 328

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 426

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 273

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ