04 Юни 2020четвъртък09:10 ч.

Такива работи

Много е просто, дами и господа!

/ брой: 114

автор:Веселин Стоянов

visibility 1526

Японците, моля ви се, взели, че създали телефон, от който можеш да получаваш различни миризми, изпратени от приятел. Или враг! Ще познаете по миризмата. Да ви кажа, това японците не се отучиха да ни копират. Трябва да се оплачем някъде. От нашите телефони от години вони на киселия дъх на ченгетата, дето ни подслушват, а те сега се сетили. Въобще неприятна работа се получава и се излагаме пред чужденците. Пардон, японците се излагат пред чужденците и трябва да вземем мерки.
Иначе нещата в родината достигнаха поредния си връх на политическата простотия. След като разбраха, че няма как да направят коалиция в бъдещия парламент, а гласовете от тяхната "победа" не стигат, от ГЕРБ измислиха нова мантра. Този път мантрата е като детска чуденка. Изведнъж всички гербаджии и техните привърженици започнаха чудом да се чудят как останалите три политически партии ще вземат да се разберат помежду си.
Ами много е просто, господа и дами!
Най-напред водачи и привърженици на останалите политически формации в България трябва да погледнат личните си документи, където ясно и категорично пише, че са българи и имат българско гражданство. Това е на осмия ред вдясно от снимката. Така се улесняват много неща. За да бъде още по-лесно, ще напомня на всички политически вещици, че днес ДПС не е ордата на Тъмрашлията, както при удобство обичат да пророкуват споменатите вещици, нито пък "Атака" е четата на войводата Христо Ботев. Всички сме обикновени български хора и ако не са политиците, вероятно ще живееем в един по-спокоен свят. Защото всички знаят, че ако турчин ти стане приятел, това е доживот, а иначе село без буйни глави като "Атака" няма да е българско село.
По тази причина мантрите на ГЕРБ, освен желанието да спасят Бойко и Цецо от кауша, имат противодържавно звучене. Наострянето на българския народ срещу една възможна коалиция в името на доброто за изстрадалото ни Отечество обслужва само интересите на онези, които има да крият нещо от дните и начина на своето управление. Най-сетне оставете нещата такива, каквито ги е решил народът, господа и дами, щото нашите нерви не са от стомана.
Но юмруците са!
Опасно е да се злоупотребява и да се разчита на апатията на народа. Тя прилича на тиха вода, но тихата вода е най-дълбока и не се знае кого ще погълне. Тихата вода погълна Тодор Живков, Царя, който "царува" по Европа горе-долу колкото него, че какво остава за един пожарникар, камо ли за друг един физкултурник-милиционер. На последния май тихата вода стигна до брадичката и вече се плиска в устата му. Щото такъв е принципът на махалото - то никога и никого не задържа само в едната горна мъртва точка. Колко му беше да го разбере Цветанов това правило. Сега има да го осмисля там, където хората са измислили местата за осмисляне на живота.
Да ги оставим тия двамата и да видим какво ние имаме да осмисляме!
Първото и най-важното е, че с политически крамоли доникъде не стигаме. Погледнете целия ХХ век и ще разберете, че съм прав. Българинът най-обича да обяснява на другите как трябва да живеят. Ако не щат да го чуят - бой и кауш! Или кауш и бой - както ви хареса...
Днес сме изправени пред уникалното предизвикателство да покажем, най-напред пред нас самите, че умеем да постигаме разбирателство в собствената си страна, територия и умове. Тогава и светът ще ни погледне с други очи, защото ще покажем, че вече умеем да защитаваме обществените си интереси. Защото отдавна ми писна да слушам родните дърдорковци, които с облещени очи все разправят онази приказка на Чърчил, че българите си честители банята.
Прочие, ако успеем да надвием личните с жажди за власт над другите, сигурно ще изчезнат и мераците да миришем хората и да слушаме техните разговори. И тогава някой нов Чърчил, каквито гледам напоследък са се навъдили много, няма да има с какво да ни гаври, а ще обяснява, че българите са онези, дето са ги били двете им дивизии при Дойран! Да, да, същите онези 22-ра и 26-а британски дивизии.
Такива работи...

25 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 56

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 55

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 350

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 236

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ